Снимка: БГНЕС

Военният министър в оставка Стефан Янев благодари за подкрепата, която получи след решението на правителството да бъде освободен.

Още по темата
Обръщам се с изключителна признателност към българските граждани, които застанаха зад мен. Разбира се, по никакъв начин не мога да бъда повече част от тази правителствена конструкция. Специално благодаря на тези от Вас, които днес излязохте и публично изразихте своята подкрепа. Това ми връща надеждата, че нашата държава има бъдеще, написа той в профила си в социалната мрежа.

Пред Министерския съвет днес се състоя протест в подкрепа на Янев. Президентът Румен Радев също предупреди, че смяната му в момента носи риск.

По-рано днес премиерът Кирил Петков съобщи, че правителството предлага Янев да бъде освободен, а поста министър на отбраната да заеме Тодор Тагарев. Предложението ще бъде гласувано от парламента на извънредно заседание утре.

От Министерството на отбраната съобщиха, че заместник-министър Александър Петков е представял днес страната ни на извънредната среща на министрите на отбраната на страните-членки на Европейския съюз във връзка със ситуацията в Украйна.

Петков е изразил подкрепа за Украйна и е информирал за намеренията на правителството ни за оказване на хуманитарна и военно-логистична помощ, както и за принос по линия на Европейския механизъм за подкрепа на мира.

Александър Петков е призовал за по-активна роля на Евросъюза и използване на уникалния му инструментариум с цел възстановяване на мира в Европа.

Коментари Напиши коментар

221

Българин

преди 6 месеца

Янев е единственият политик, който милее за България и нейните национални интереси. Той е длъжен да започне нов политически проект, който да спаси България от поредната национална катастрофа, която ни е отредила НАТО и ненавиждащите ни атлантици. Янев, не се спирай, историческият момент е съдбовен!

220

Анонимен

преди 6 месеца

Че той кво ли може въобще, че това! Не знае от коя страна се държи пушката.

219

хх

преди 6 месеца

А Янев га яде баницата не се оплакваше нали?! Не забравяйте, кой въведе зеления сертификат - ЯНЕВ!