Снимка: БГНЕС
fallback

"Всички страни биха загубили от мащабен военен конфликт Русия – Украйна", смята бившият министър на външните работи Ивайло Калфин.

По думите му така Русия ще загуби пазарите си в Европа и ще спечели НАТО на границите си, защото Украйна ще бъде приета много бързо в Алианса.

Oще по темата
"Ембаргото над Русия може да донесе много тежки икономически щети", допълва Калфин пред bTV.

"Аз не очаквам директна инвазия от Русия, този конфликт сигурно ще се затвори в източните провинции. На този етап ползите на Русия от война са много по-малки от загубите", смята Калфин.

Една от санкциите може да бъде загуба на газовия пазар в Европа, което ще бъде много тежък икономически удар.

При налагане на подобни санкции Европа ще бъде принудена да търси други доставки на газ. Друга евентуална санкция би била изключване на Русия от платежните системи.

"Аз не очаквам широкомащабна война. Не виждам интереса, силите и как може да се случи. Застрашени са двете провинции и не вярвам, че ще има по-широки действия", допълни още Калфин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 2 години

Не виждаш и не очакваш, защото ти е празна главата драги Калфин. Първо, за да се приеме една държава в НАТО, тя трябва да не е в конфликт със страните съседки, тук се вижда колко си подготвен като политик и второ, сутринта Фон Дер *** опищя всички европейски медии, че налчната газ в Европа е под 10% от допълнителните й запаси и че Путин, не пуска достатъчно газ за Европа, така че да видим кой каква криза ще има. И трето Путин почти е готов с нов тръбопровод към Китай - Тигъра на Азия се казва

36

Предлатам

преди 2 години

вдички руски граждани да ги върнат обратно в Лусия, а не да се размотават тука и да ползват благата на ЕС Първода екстадира Йонмева

35

Русия

преди 2 години

щеше да е мното хубаво място без Путин и стратезите му.

fallback