Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Във връзка с появили се информации в медиите, че народен представител от ГЕРБ е нарушил наложена му карантина, ръководството на ПГ на ГЕРБ заявява, че не толерираме никакви форми на нарушаване на закона, съобщават от ГЕРБ.

Още по темата
В случай, че се установи, че народният представител Бранимир Балачев е нарушил правилата, той следва да понесе своята отговорност, съобразно закона, уточняват още от партията.

По-рано от МВР съобщиха, че са изпратили  на прокуратурата документи по повод нарушаване на карантина от народен представител.

По случая е била образувана преписка в областната дирекция на МВР-Варна заради получена информация, че депутат е нарушил предписанията на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) и по времето, когато е трябвало да бъде в изолация, се е явил като адвокат по дела в Районния съд във Варна.

Мъжът е трябвало да бъде под карантина от 26 януари до 4 февруари, за което е издадено предписание на РЗИ-Варна. На 1 февруари обаче той се явява като адвокат в съда.

Документите от РЗИ, както и от Районния съд във Варна, са изпратени на прокуратурата за вземане на отношение по компетентност с оглед статута на мъжа като народен представител.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase