Снимка: ВМРО

ВМРО организира автошествие под мотото "Не на ценовия геноцид", насочено срещу високите сметки.

То ще се състои в неделя, 20 февруари. Автошествието ще бъде съпътствано с протест и изгаряне на сметки пред Министерски съвет.

"За нас от ВМРО бездействието и мълчанието от страна на правителството и парламента са престъпни. Цените на всички енергоизточници, битовите сметки и цените на храните скочиха до степен, в която купуването на елементарни неща като зеленчуци, сирене, олио и месо вече са недостижим лукс за много домакинства. Всичко това в комбинация с дискриминационния „зелен сертификат“ предизвика фалита на хиляди бизнеси. Стотици хиляди българи са без работа. Това е геноцид", посочват в мотивите си за протеста от ВМРО.

От партията настояват за спиране износа на евтин ток, за закриване на КЕВР, за спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита, както и за активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“; за засилване на ядрените мощности и за държавна намеса за овладяване цените на хранителните продукти.

"Нищо от това правителството на Кирил Петков не направи. Точно обратното – с некомпетентните си изказвания и действия тези хора обричат на глад, студ и мизерия малкото останали на територията на България български граждани", смятат от ВМРО.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase