Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Оставката на здравния министър Асена Сербезова поиска лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

Причината е протокола за спешната помощ, въведен от нейните предшественици и случая с починалата жена, докато чака пред Спешното във Враца.

Oще по темата
"Оставка веднага, днес и то не защото тя носи пряка вина за случилото се, а заради моралния акт, защото този здравен протокол, който е бил въведен от предишните министри, можеше да бъде отменен с един подпис", каза Костадинов.

Той призна, че това, което се е случило във Враца, го е покъртило до дъното на душата му.

"Преди месец с мой близък отидох до Спешното във Варна. Хората стояха навън и отговаряха на въпроси – имате ли температура, чувствате ли се зле, боли ли ви гърлото, да сте имали контакти с болни от коронавируса, а тези въпроси се задават на хората които агонизират. Но човекът, който задаваше въпросите призна през сълзи, че ако не го направи ще бъде уволнен, защото зад него има камера, която записва", разказа Костадинов.

"Процедурата отнема около половин час и си представете си какво става, след като отвън има 20 човека, които стоят на студа", добави той. Според него страна ни е да едно от първите места по смъртност заради лошата здравна система.

"Дневният ред на обществото от вчера е друг, вчера огромна част от хората трудно са заспали, защото това да видиш как една жена умира пред очите на детето си, е нещо изродско", коментира лидерът на "Възраждане".

Той поиска от депутатите да почетат с минута мълчание жертвите на здравната ни система, но това го направиха само народните представители от "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

Анонимен

преди 2 години

Объркани са нещата във всички области на обществения живот. Важно е да се направи тотална промяна в много сфери на дейност. Най-много боли, когато се допускат грешки с фатални последици в здравеопазването. Наистина оттам трябва да се почне. Но това трябва да се каже от управляващите. В този случай Възраждане вършат добра работа. Дават гласност и искат промени.

90

Анонимен

преди 2 години

Прави са от Възраждане. Но трябва да се направи цялостна реформа в здравеопазването. Не може да се гледа на пациента само като на касичка. Забравена е Хипократовата клетва и страдаме всички.

89

Анонимен

преди 2 години

Досега Възраждане не са ни подвели.

fallback