fallback

След сезиране от изявления в медиите на министъра на правосъдието Надежда Йорданова, КПКОНПИ започва проверка на налични сигнали за извършени нарушения от главния прокурор Иван Гешев, съобщиха от комисията.

Според твърденията на Надежда Йорданова при нея са постъпили множество такива сигнали, свързани с действията на главния прокурор и негови закононарушения.

В тази връзка КПКОНПИ е предприела действия по установяване съдържанието на тези сигнали, с оглед извършване на проверка на твърденията на министър Йорданова, съобразно правомощията на комисията. Изискани са заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация от Министерството на правосъдието.

Шефът на комисията Сотир Цацаров депозира оставката си в парламента на 17 януари. Миналата седмица той беше изслушан в ресорната комисия в Народното събрание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

двоен мутростандарт

преди 2 години

КОМБИ ЗАЩО НЕ ПРОВЕРЯВА ЧЕКМЕДЖАЦИТЕ И ВИЛАТА БАРЦИЛОНСКА...

84

двоен мутростандарт

преди 2 години

Гешев го боли оная му раота за беззаконията на КОМБИ. ЖАЛКО ЧЕ ГОДИНИ НАРИД СЕ БОРИХ СРЕЩУ ГЕРБ - СЕГАШНИТЕ УПРАВНИЦИ ПРЕОБЛАДАВАЩО СА СЪЩИТЕ ЖАЛКИ БЕЗЗАКОННИЦИ КАТО ТЯХ. Тая министърка на правосъдието няма елементарна култура, като Гешев и подари огромен букет, да поблагодари и да не го дърли за оставката поне на момента. Такива са прокопиевите кадри, същите като Пеевските кадри. Неслучайно президента издърпа ушаците на Киро Прокопиев...

83

имитации

преди 2 години

и заблуждения. То ББ разследват, то ДП разследват, то Цацо разследват, от разследване друго не моят да обръснат, няма време за друго. Прах в очите е казал народа на тез чалъми

fallback