Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров е подал оставка, съобщиха за БТА от КПКОНПИ.
Оставката е депозирана в деловодството на Народното събрание /НС/ тази сутрин.

Oще по темата

Цацаров заяви намерението си да напусне поста още на 13 януари, като обяви, че ще направи това пред ресорната комисия в НС и ще поиска да бъде освободен от 1 март.

Ден по-късно достъпът му до класифицирана информация бе отнет. В позиция Цацаров изрази мнение, че това е станало след продължителен институционален натиск, упражнен спрямо ръководството на агенцията от министър-председателя Кирил Петков и от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков.

В мотивите за отнемане на допуска е било записано, че "лицето е извършило нарушение на закона или на подзаконовите актове по прилагането му, което е създало опасност от възникване или е довело до значителни вреди за интересите на държавата, организациите или лицата в областта на защитата на класифицираната информация".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 2 години

И сега какво - Връщаме Паци и пращаме Цаци на диета паея да смъкне малко ще вече не можем да му намерим плат за костюм ?!

38

Анонимен

преди 2 години

Най-умният от Тримата бяга първи. Ще избяга в чужбина и няма да чуем къде. Гешев сега обмисля също оставка и бягство в чужбина. Боко е готов във всеки момент да сложи златото и пачките в джоба и да избяга при Чувалчетата в Турция.

37

Анонимен

преди 2 години

Не мога да разбера, какво толкова го мислите Цацаров? Забравяте,че той преди да бъде прокурор, е бил адвокат.Само че не като онзи аб.дал Хаджигенов или бостанджийското пла.шило Манолова.Те не могат и на малкия му пръст да се хванат.

fallback