Снимка: БГНЕС
fallback

ГЕРБ-СДС отново излезе с декларация и обвини кабинета, че не работи за решаването на проблемите в страната.

„Не видяхме потенциал правителството да се справи с кризата и това е призив към правителството да излезе от еуфорията на победата на изборите и да се захване с истинските проблеми на България“, коментира Румен Христов.

„Надявам се да не се провалите, но това зависи само от вас“, обърна се той към мнозинството.

Христов припомни, че на 10 януари 1997г.  гражданите обсадиха парламента, за да не допуснат ново червено правителство след това на Жан Виденов.

„Резултатите от това управление бяха тотална икономическа катастрофа и това доведе до най- големите протести в новата ни история, национална стачка и блокиране на държавата“, припомни той.

По думите му тогава България е била изправена пред гражданска война, президентът Петър Стоянов отказа да се състави ново правителство на БСП.

„След това на предсрочните избори СДС спечели пълно мнозинство и изведе страна от кризата. В следващите години десните правителства работиха за евроатлантичеката интеграция. След четвърт век сега  цените отново летят нагоре и се питаме дали правителството на промяната няма да ни доведе до този крах, който беше при Жан Виденов“, каза още Христов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 2 години

Това което се случи при Виденов е същото което се случи с КТБ, при първия случай платиха със спестяванията на хората, а при втория с фонда за гарантиране на вземанията. И двете схеми бяха грижливо подготвени предварително. При първия случай близки до ДПС и БСП, а при втория ДПС и ГЕРБ. Ето защо ни трябва работеща прокуратура.

71

Анонимен

преди 2 години

До безпаметна държава.......Но с паметни хора! Виденова зима ли? Да бе, Виденов виновен, че е достъпно обяснение за ***! Виденов си напълни шкафчетата с пачки и кюлчета, нали! Возеше с хеликоптер една дебелогъза *** да й показва владенията си, нали! Виденов си отиде с това шушляково якенце, с което дойде, ама преди това върна няколко милиарда държавен дълг и показа на "Газпром" един кукиш! Преди него един с феминоиден *** ибо живя, за да върши гадории върна земята в реални граници,

70

Анонимен

преди 2 години

До дядо Йоцо гледа------Тоя е от онова СДС, дето вече е само спомен! Събират се в един разклопан файтон, но се ориентираха към голямата огладняваща акула! Има една такава рибка - ремора, която се върти до муцуната на акулата, белким падне нещо за нея, иначе умира гладна!

fallback