Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

По предложение на председателя на НС Никола Минчев депутатите още днес ще обсъдят проекта на решение за изискването за "зеления сертификат" като условие за достъп до сградите на парламента.

В четвъртък правната комисия реши, че при извънредна епидемична обстановка достъпът до сградите на Народното събрание ще бъде след представяне на валиден документ за пълен курс на ваксинация срещу ковид или на удостоверение за преболедуване, удостоверение за наличие на антитела, отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди това, или бърз антигенен тест, извършен до 48 часа преди влизането в сградата.

Парламентарната комисия по здравеопазване също одобри текста. Така, ако бъдат гласувани и в пленарната зала, правилата трябва да влязат в сила от 24 януари т.г.

Разходите за антигенните тестове за сътрудниците на народните представители, сътрудниците на парламентарните групи, служителите на администрацията на НС и представителите на медиите да се покриват от бюджета на парламента, е предвидено в проекторешението. Това няма да важи за самите депутати и те ще си плащат сами бързите антигенни тестове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Емил

преди 2 години

Трябва да си страшно *** и елементарен да подкрепиш партия като възраждане, но тази *** подкрепящи тази партия не са от никакво значение!

57

Анонимен

преди 2 години

Програмиран, отивай за 4-та доза да не хванеш омикрон на 12-ти

56

Анонимен

преди 2 години

Ваксините не са проблема на нацията, но явно Кирил Петков и ортаците му в коалицията са.

fallback