Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 148,71 лв. на 170 лв. от 25 декември, реши правителството на свое редовно заседание днес.

Oще по темата
Увеличението ще повиши пенсиите на близо 60 000 души и добавките към пенсиите на почти 69 000 пенсионери, отчитат от Министерския съвет.

Промяната ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя в зависимост от социалната пенсия за старост. Това са пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия. Ще се повишат и размерите на нормативно установените добавки към пенсиите - за чужда помощ и за ветерани от войните.

Кабинетът одобри и промени в проект „Запази ме +“. С тях се гарантира, че работещите и самоосигуряващите се във временно затворените с акт на държавен орган заради Ковид икономически дейности ще продължат и през 2022 г. да получават компенсации в размер на 75% от осигурителния си доход за юли за времето, през което са били в неплатен отпуск.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

НикогаПовечеСДС-Чума

преди 2 години

Бих попитал от Драгалевци Ай дука - гордее ли се ,че ни окраде и ни докара до тука ?Бих попитал и неговата Баба Яга - кол в дроба ли заслужава Ай дука или заслужава тояга?

19

SS

преди 2 години

Спрете субсидиите за партиите,намалете държавните хрантутници ,намалете 20 брутни заплати на ченгета и т,ър,тей те военни на 10 и увеличете пенсиите 170 лева това е подигравка. Пари се харчат за какви ли не глупости !

18

До Пенсионер

преди 2 години

На майка ми пенсията е 346лв за 39 години трудов стаж ,в производство ,на три смени,пенсионира се на .1.12.2021г.Само,че не в София ,а в Нова Загора.Да не мислите,че в провинцията е като в София,тука избор нямаш.

fallback