Снимка: БГНЕС

Ще актуализираме социалните пенсии, което не е правено дълго време, заяви премиерът Кирил Петков преди началото на днешното редовно правителствено заседание.

Точката се очаква да бъде гласувана от министрите днес.

Министър-председателят допълни, че в дневния ред на правителственото заседание е предвидено да бъдат отпуснати и 54 млн. лв., които да отидат при медиците на първа линия, които се борят с епидемията от COVID-19.

Премиерът коментира още, че доста средства ще бъдат отпуснати в посока на здравето, социалните политики и регионалното развитие.

Кирил Петков допълни още, че на днешното заседание се очаква кабинетът да одобри и допълнителни 60 млн. лв. в помощ на въздушните превозвачи, както и 40 млн. лв. за COVID тестове. За функционирането на летището в Русе ще бъдат допълнително инвестирани 2,6 млн. лв., за да започне то да функционира.

"Даваме възможност на парламента да реши как да разходва допълнителните в бюджета средства", заяви още министър-председателят и уточни, че това ще стане така, вместо както е било традиция - Министерски съвет да го решава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase