Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Премиерът Кирил Петков заяви, че оттук нататък ще има увеличаване на цените на тока и парното, след като е направено всичко възможно за намаляване на разходите.

Oще по темата
В началото на днешното първо правителствено заседание Петков постави акцент върху темата енергетика, която продължава да бъде на дневен ред заради високите цени на тока, парното и водата.

"Оттук нататък, преди да има сериозен анализ в енергийната система и в системата на "Топлофикация", не може просто да даваме допълнителните разходи към крайните потребители. Това ще става само след осъществен пълен анализ, когато сме видели, че всичко възможно е направено за намаляване на разходите. Тогава ще отиваме към увеличаване на цените. Това ще бъде нашият подход оттук нататък, не просто всяка неефикасност да резултира в по-високи цени", коментира Петков.

Премиерът и министри от кабинета ще пътуват до Брюксел в петък, 17 декември, за да участват в срещи на високо равнище, съобщи още министър-председателят Кирил Петков. Заедно с него за Брюксел ще отпътуват вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев и министърът на външните работи Теодора Генчовска. По думите на премиера така новото правителство ще покаже своите първи стратегии на европейските ни партньори.

Петков припомни още, че очаква детайлен доклад за нанесените щети вследствие на наводненията от областните управители на Смолянска, Кърджалийска и Благоевградска област. "Знаем, че в миналото е имало такава практика да се дават бързо пари без най-внимателно обследване на разходите. Това ще бъде прекратено като практика", каза още министър-председателят, цитиран от БТА.

В началото на заседанието той подчерта, че сред приоритетите в работата на правителството ще бъдат инвестициите в училища и детски градини.

Кирил Петков отправи своите поздрави и за новината, че ЮНЕСКО призна високото пеене в селата Долен и Сатовча като част от световното нематериално културно наследство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 2 години

Как ще накарате ВИК да направи всичко, за да намали разходите, като не подменя водопроводната мрежа и има загуби на места до 80% ? Празни приказки. Сега ще кажат, че нямат пари. 30 г. симулираха дейност.

33

Чилов

преди 2 години

Абе,още не си седнал на стола и почваш с " по високи цени " ?! Дотегна ни от тия цени ! Докога ще ни баламосвате ?! Накъдето и да се обърнеш - все скъпотия ?! А тия изобщо не мислят,че има хора с много по-ниски заплати от техните ?! Затова ли гласувахме за вас ?! Да имаме ядрена централа и да плащаме едва ли не най-скъпия ток ?!

32

а гетата

преди 2 години

ДОКАТО В ГЕТАТА ТЕЧЕ ДЕНОНОЩНО ПО НЕЗАКОННИ ВКЛЮЧВАНИЯ ВОДА И ВОДОМЕРИТЕ СА НЕПОЗНАТО ЯВЛЕНИЕ, НИЕ НЕ ИСКАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ !!! ПЪРВО ДА СИ СПРАТ "ЗАГУБИТЕ", КОИТО СА ТОЧНО ТАЗИ ОТКРАДНАТА ВОДА В ГЕТАТА!

fallback