Снимка: БГНЕС
fallback

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов потвърди, че ЕК има 43 забележки по пана за възстановяване и устойчивост.

Две от тях са сериозни и те са свързани с енергетиката и върховенството на закона.

По време на блиц контрола в НС Пеканов заяви, че няма притеснения по отношение на въпросите, които Брюксел поставя:

"Реформа на БЕХ, която да адресира проблема с кросубсидирането вътре в БЕХ, което се вижда като проблематично от страна на Европейската комисия. В сферата на върховенството на закона мисля, че много ясно съм го обяснявал няколко пъти: трябва да се засили контролът, да се даде възможност да се разследва главния прокурор. Европейската комисия иска в по-голям детайл ние да ги обясним. В тези преговори ние се опитваме да оставим именно такава гъвкавост, за да се случат тези реформи по най-добрия начин".

От Европейската комисия отказаха да коментират за БНР информациите по българския план за възстановяване и устойчивост.

"Оценяваме плана и на този етап се ангажираме само със страните членки", заяви говорителката на Европейската комисия Ариана Подеста.

"Комисията не коментира различния обмен на мнения със страните членки", допълни главният говорител Ерик Мамер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Анонимен

преди 2 години

с две думи молят ни да прекъснем заробващите договори за мариците ама ние като магаре на лед. кво ши ядат американските хеджфъндове.... иначе другаря на снимката прочетете в какви болшевишки организации членува от малък. ценен кадър марксист. добре ще се впише в бриксел. и като си намери и някой дрът козел за гуру и партньор в живота че заспи. давай пеканов. разкажи играта на бугаристаня.

53

Анонимен

преди 2 години

Такааа. Не били компютри, а компоти. И не били 8 милиарда, а 12 милиарда. И не били възстановени в бюджета от спрени кражби, а непостъпили в бюджета от спрени еврофондове. Защо ли няма изненадани...

52

Бонго Бонго

преди 2 години

Арее плешояда Радев, опръй програмата и давай парите от ЕС ареее 12 млрда..Щи дам малко от тях. Рашков е виновен.

fallback