Настоящият вътрешен министър Бойко Рашков най-вероятно ще бъде номиниран да остане на същия пост в новото коалиционно правителство.

Преговорите за кабинет са на финален етап, но имената в него още не са уточнени. Това ще стане след подписване на споразумение. Вероятно в него ще бъде заложено и всяка партия да има вицепремиер. От "Продължаваме промяната" ще предложат Бойко Рашков за редовен министър на вътрешните работи, обяви пред Сашо Диков Кирил Петков.

Още по темата

"Ние от много го харесваме. Аз лично се радвам за работата, която той върши. Ние го познаваме. Работихме рамо до рамо в първото служебно правителство, но това не означава, че ще бъде той задължително. Това става след разговори с партньорите", заяви Кирил Петков.

Така той отхвърли версията, че председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова може да бъде издигната за вицепремиер и вътрешен министър. И от левицата отрекоха да са обсъждани конкретни имена, но според тях участието на лица от всяка партия в кабинета ще е гарант за стабилност на управлението.

"Ако една политическа сила независимо дали БСП, "Демократична България" или "Има такъв народ" остане извън управлението, тази конструкция би била нестабилна и животът на това правителство – кратък, което означава нови избори, нещо, което не трябва да допускаме. Обратното е правилно като принцип. Поемане на лична отговорност от политическите сили. Надявам се до празниците да имаме вече състав на МС и една яснота, защото трябва да се захванем с държавния бюджет", подчерта Явор Божанков от БСП, цитиран от Bulgaria ON AIR.

От "Демократична България" обаче признаха, че са обсъждани и имена за бъдещи постове. А те очакват да получат Министерството на правосъдието.

"Да, това във всяка една от партиите е правено. Ако някой ви каже, че не са, ще ви излъже. Много са хората, които биха могли да свършат тази работа и биха стояли добре на този пост", коментира Иван Димитров от ДБ.

От ГЕРБ остават в опозиция с готовност за съдействие.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

 

Коментари Напиши коментар

40

бай Вълчо от Хисара

преди 1 месец

До Катя Катя, не познавам летец да откраднал или излъгал. Това са дисциплинирани хора.Когато Радав е вдигал самолети в въздуха, твоя комир от Банкя си е дигал потните гаши в някой физкултурен салон. Спорен е момента дали в салона или на някой паркинг си е мислил за пачки или кюлчета.

39

US Motherfucker

преди 1 месец

Майкаааа, прайм министърът ще има четири заместници, от всяк партия по един. Бафмааму! И тва доживяхме.

38

Катя

преди 1 месец

Радевци с голямо самочувствие,надежди обажда за мъст сте насосани от радевата ченгесарска пропаганда но ще бъдете жестоко излъгани.Това са приомите на мошениците да заграбят властта ,с лъжи и схеми,иначе няма как да стане