Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

"Трябва ни повече информация, защото сега просто гадаем. Нека следствието да каже какво се е случило на АМ "Струма". Може да става дума за инцидент, който не зависи от пътната безопасност", коментира пред БНР Настимир Ананиев от "Продължаваме промяната", бивш председател на парламентарна комисия по транспорта.

Oще по темата

Той подчерта, че дълги години са се строели пътища, но некачествено и без приоритет "пътна безопасност".

"Държавната агенция за пътна безопасност беше създадена и с цел одит на цялата пътна инфраструктура. Но правомощията ѝ бяха орязани и тя се превърна в аналитично звено, вместо да е орган, който да прави синергия между всички министерства и институции, които се занимават с пътна безопасност. Проблемът е комплексен, няма един закон да го реши, трябват общи усилия на институции, на местна, на изпълнителна власт", допълни Ананиев.

Той изрази надежда, че 47-ото Народно събрание ще има воля за справяне с пътния травматизъм.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

помнещ

преди 2 години

Аз като водач на МПС с категория професионална от 1987 година до днес! Гледайки репортажите,мисля лично,че тази МАНТИНЕЛА в която се е блъснал автобуса,НЯМА НИКАКВА РАБОТА ТАМ! Тези които излизат от дясно и включвайки се в движението,едва ли има значение за тях тази "мантинела"!-:(((Ако я е нямало,автобуса просто е щял да си продължи движението!!!Не знам кой "проектант" е сметнал,че тази мантинела е " НИЖНА ТАМ"?!

30

Сенсей

преди 2 години

До АнонименВинаги съм предполагал, че противниците на ГЕРБ са с малко мозък и ниско образование. Ти го доказа успешно.

29

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 11Много си се объркал. Катастрофата става на Лот0 Даскалово-Долна Диканя. Пусната за движение на 31.12.2007г. И в момента няма разрешение за ползване защото е омазано всичко с разминаването на кадастралните карти и поземлемите комисии. И не може да се оправи. Пишеш за Лот 1. Долна Диканя-Дупница. 17км.с подлези, корекции на речно корито, мостове и отводняване 17км.-100млн.ЛЕВА. Скъпа? Лот0-18км по стария път със завоите и запазена денивилация-98млн.ЕВРО! "Крадлив"Бойко! Затвор!

fallback