Снимка: Ерол Емилов, Dnes.bg

Не е открит конфликт на интереси по отношение на Мая Манолова в качеството й на депутат в 45-ото Народно събрание, съобщиха от Антикорупционната комисия.

Производството срещу нея е започнало по сигнал, в който се твърди, че тя, като председател на Временна комисия по проверка за установяване на злоупотреби и нарушения при разходване на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и дружества с повече от 50 на сто държавно участие през последните 10 години, не е ревизирала периода 2013-2016 г., тъй като през това време министър на отбраната е бил нейният съпруг.

Още по темата
От КПКОНПИ посочват, че при гласуването на народните представители е било определено обхватът на проверката да е за последните четири години, а впоследствие да премине и към по-ранен период. По този начин е било установено, че предложението не изключва времето, през което съпругът на Манолова е участвал в състава на Министерски съвет и липсва частен интерес от нейна страна или на свързано с нея лице.

“Върховният административен съд е потвърдил решение на Административен съд - Пазарджик, с което частично се оставя в сила решение на комисията от 2020 г. за конфликт на интереси по отношение на кмета на Община Ракитово Костадин Холянов. След решението на ВАС, което е окончателно, Холянов може да бъде отстранен от заемания пост:, посочват от КПКОНПИ.

Срещу Холянов в комисията се водят още две производства за конфликт на интереси.

Коментари Напиши коментар

26

Човек

преди 2 месеца

Гаднярка.

25

ДАРИ- НЕ БОЛИ

преди 2 месеца

А КЪДЕ СА ПАЛАТКИТЕ С МАЙКИТЕ НА БОЛНИТЕ ДЕЦА- ПОМНИТЕ ЛИ КАКВИ ЦИРКОВЕ РАЗИГРАВАШЕ ТОЯ ГРОЗЕН УРУНГЕЛ С НЕЩАСТИЕТО НА ДЕЦАТА, КАКВО ПРАВИ ЗА БЕДНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ СЛЕД КАТО ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО СКОЧИХА- ДАРИ ЛИ НЕЩО НА БЕДЕН ЧОВЕК- ДАРИ БЕ ГРОЗНО ОВЧЕПОДОБНО- ДА ДАРИШ НЕ БОЛИ!

24

Кико

преди 2 месеца

Да запише курс по готварство! - ( но кой ще я вземе)?