Снимка: БГНЕС
fallback

"С Ицо Хазарта проведохме няколко разговора и това, което много, много, много ни харесва, и на мен, и на Кирил Петков, е, че той винаги е имал активна позиция и тя е била открита и честна. Ако погледнете и песните му, там много ясно се вижда какви са проблемите на обществото. В крайна сметка като съмишленици решихме, че заедно можем да ги решаваме. Сигналът, който даваме е, че даваше шанс на независими хора с ясно изразена позиция и кариера извън политиката да помогнат в един читав отбор, какъвто сибираме, да си оправим държавата и да си я подредим".

Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред БНТ.

"Ние сме в това състезание, за да бъдем първи", категоричен бе бившият служебен министър по повод предстоящите парламентарни избори.

"Кирил Петков нямаше двойно гражданство когато ставахме министри. На 21 април той се отказа от канадското си гражданство. Конституционният съд още не се е произнесъл. А най-важното е какво Кирил Петков е свършил", каза още Василев. "В момента Конституцията ограничава над 2 милиона български граждани да упражняват гражданските си права за политическа дейност. Нещо повече там е позволено на чужди граждани да се кандидатират за кметове и общински съветници, но българи с двойно гражданство не могат. След широка обществена дискусия трябва да решим за тези граждани, които живеят зад граница и се прибират в България, но продължават да имат чужд паспорт, плащат си данъците тук", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

70

Анонимен

преди 2 години

Ако гледаме хората по места, явно сте ги събирали за листите и вие по кръстовищата. Или не знаете каква оаолач вкарват, или още по-лошо - знаете! Говоря за Бургаски район, но предполагам, че за всички важи. ДДС измамници, потомствени доносници, зелени активисти със съмнителни каузи и т. н. Знае се, че се носите на гребена на вълната, но тежко на България, ако управлявате вие...

69

Ицооо

преди 2 години

Бегай от тези противобожиѝ същества! Те са на потъващия кораб ,всички с билети за огниното езеро! Прочети си Библията и Откровиние, и се махни от там! Няма да има стария живот човеко,всичко върви към свършека си....Исус или лусифер? Сам избираш Ицо ,не играй хазарт !

68

Идеалист

преди 2 години

Имам човек в НАПИ ми дреме на гъзаИмам човек в КАТИ повече нема да хода да се редаИмаме човек и тукаИмаме човек и тамИмам от къде да купаИ да ти продамИмам човек в НАПИ ми дреме на гъзаИмам човек в КАТИ повече нема да хода да се редаИмаме човек и тукаИмаме човек и тамИмаме и нещо друго

fallback