Снимка: БГНЕС
fallback

Настоящият служебен премиер Стефан Янев очаква да заеме същата позиция в новия кабинет, назначен от президента Румен Радев. Това обяви самият той по време на посещение в Габрово.

„Основната задача на новото правителство ще бъде да произведе поредните избори. Ролята на служебния кабинет е да бъде еднакво отворен и отговорен към всички политически формации”, поясни министър-председателят.

Той допълни, че от хората зависи дали ще има нови политически формации, които да се борят за влизане в следващия парламент.  А служебното правителство свършило прекалено много неща.

Oще по темата
„Предвид политическата ситуация се наложи да извършим и нетипични за един служебен кабинет неща. Трябваше да взаимодействаме с парламента, за да внесем корекции в бюджетните актуализации”, каза още Янев.

Служебният премиер успокои, че страната има достатъчно финансов ресурс, с който да се справи с предстоящите кризи. А по-късно през деня служебните министри ще направят отчет за свършеното от тях през последните четири месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

Военните, да си знаят мястото, България не е Венецуела, или друга страна от третия свят, където върлува военна хунта, или е? Освен това дължи отговор, как така, двете му деца, се оказаха незаменим кадър, на апетитни позиции, без конкурс и по време на заеман от него, висок пост в държавата.

24

Алекс

преди 2 години

Служебното правителство е успешно.

23

Анонимен

преди 2 години

Що за хора са тези Янев, Радев, Манолова, Хаджигенов, Бабикян и другите платени организатори на протестите! Без морал, без съвест, жалки пионки на ненаситни български олигарси.

fallback