Снимка: БГНЕС
fallback

От Афганистан вървят огромни човешки масиq като се очаква до месец те да са в непосредствена близост до границата ни, предупреди МВР шефът Бойко Рашков.

Заради това МО е поело ангажимент да съдейства със сили и техника, за да се отговори на натиска във възможно най-голяма степен.

Oще по темата

Рашков съобщи, че в сравнение с предходната година се е повишил шесткратно мигрантският натиск.

„Отчита се увеличение от 17% до август в сравнение с юли минала година. Най-много са опитите за влизане от Турция“, посочи той.

Според него няма да се изграждат нови центрове за настаняване на бежанци.

„Към 23 август в центровете за мигранти има 953 лица при капацитет от 1260 души, т.е. те са запълнени на 75,6%. Отворен е ремонтиран център за настаняване в Елхово, където има още 200 места. Възможно е пускане на още два обекта в Любимец и Елхово, ако се наложи, които са построени миналата година“, информира министърът.

Той призна, че оградата на границата с Турция през последните години не е поддържана и сега на места има срутища, пробиви, а някъде дори е паднала.

"Областните управители на Бургас, Ямбол и Хасково трябва да се грижат за оградата, явно поради липса на пари това не е правено. Сега ще трябва да се възстанови, защото е сериозно препятствие за мигрантите“, коментира Рашков.

Областните управители вече са дали заявките си за нужните финанси, за да бъде ремонтирано съоръжението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

220

Анонимен

преди 2 години

Израел е зло, убиват деца и държат хора в aпъртайд, не са за хвалене. Европа е най-доброто място за живот.

219

Анонимен

преди 2 години

Е ии кво от това .... Заплатата пак ще гони цените е това ме вълнува !

218

Анонимен

преди 2 години

Само Израел знае как да се оправя с ислямистите. Здрави граници, силна държава и армия. Иначе ти се качват на главата, заселват се, искат права и джамии и един ден се събуждаш под шаpиат.

fallback