Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Депутати от ИТН искат и българи с двойно гражданство да могат да бъдат депутати.

Те са внесли предложението си за промяна в Конституцията, според което отпада забраната за чуждо гражданство за кандидатите за народни представители.

Те предлагат от чл. 65, ал. 1 да гласи: "За народен представител може да бъде избиран български гражданин, който е навършил 21 години, не е поставен под запрещение и не изтърпява наказание лишаване от свобода".

В мотивите си от ИТН посочват, че обществото има нужда от участие в държавното управление на българи, натрупали образование и опит, особено в страни с по-стари и по-развити демократични традиции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

xaxsasб

преди 2 години

До 17 - образовай се относно двойното гражданство в САЩ и го направи заедно с всички, които са ти сложили палец нагоре. Точно заради такова непознаване на международните закони хората в България си мислят, че са нещо особено. Всичко, което си мислите, че ще измислите е измислено преди 100 години в Западните демокрации.

129

Анонимен

преди 2 години

Имам една позната, китайка е, свястна е, не знае грам български, няма нищо общо с българи и България, но има българско гражданство! Как? Ми явно по втория начин, с много платени "зелени чушки"! Ще я предложа на ИТН да я направят депутат и министър-председател!

128

Анонимен

преди 2 години

Видяхне няколко на натрупали опит в други държави,досега само байганьовци по далаверите на държавни постове.Много жалко.И изселници в Турция има с натрупан опит също образовани.Вижте какво никой не ги е карал насила да взимат чуждо гражданство,те са го взели единствено за привилегии да останат там.Като са квалифицирани да си стоят там.Не става дума за експерти,а за държавна политика и начин за справяне с оглед реалностите и завареното.Абе вие какви лидери сте като нямате поглед за нещата тук,а ч

fallback