Снимка: БГНЕС
fallback

Според финансовия министър Асен Василев България е в състояние да посрещне идващите кризи, без да увеличава дефицита в бюджета.

"Законът за промени в държавния бюджет за 2021 г. е балансиран, ще ни даде възможност - на нас и на гражданите спокойно да посрещнем задаващите се кризи без допълнително да поемаме дълг", обяви той по време на дебатите за актуализацията на бюджета.

Oще по темата
Въпреки че НС удължи работното си време до 18 ч., дебатите остават и за утре.

В момента сме в състояние да посрещнем кризите без да увеличаваме дълга и да финансираме всички системи, които имат нужда, подчерта министърът. Той обви, че има преизпълнение на приходите от 31%, след като НАП и Агенция "Митници" се насочи към големите фирми.

ИТН ще подкрепи актуализацията на бюджета на първо четене, обяви депутатът от партията Пламен Данаилов.

От ГЕРБ се противопоставиха на предложенията с мотива, че в тях има скрит дефицит.

"Няма сигурност, че до края на годината ще постъпя средства и средства в размер на 424 млн. лева, представляващи 3% от авансовото финансиране по линията от плана на ЕС за възстановяване и устойчивост", коментира бившият финансов министър Кирил Ананиев.

Според БСП поправките в макрорамката не предвижда достатъчно помощ за хората и бизнеса.

ДПС смята, че промените в бюджета са заради предизборната ситуация. ДБ също ще подкрепи актуализацията.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 2 години

Абе, къде е Киро Нищожното? Върна ли се от Романия? Дадоха ли му официален документ, че е назначен незаконно? Взел ли си е вече заповедта за дисциплинарно уволнение за престъпления против Републиката чрез умишленото погазване на Конституцията и законите на страната?

30

ББ

преди 2 години

Подкрепа г-н Василев...хората не сме слепи...те нека си плюят безпомощните...подписват си...присъдите...нищо не сме забравили...и нищо не сме простили...Бог да пази България...и да четат Историята!!!в нея е ...бъдещето им...на децата и внуците им!!!

29

Анонимен

преди 2 години

До Признавам му го 17 "на Асан, как ги врътна пенсионерчетата - взе им паричките и даже го писа увеличение." днес си смятах "обетованата" пенсийка с 12,5 % и получих 48 лв. отгоре. Повече от милион пенсионерчета ще получат много по-малко. Затова Боко не ги "актуализира" пенсийките - 50 лв. чисто на всички, а не като Асан - тука има, тука нема. Тоя път ще се нагушат рундьовците, и не с жалките 9 мил. евро, които той отмъкна от Британското кралство.

fallback