Снимка: БГНЕС

Според финансовия министър Асен Василев България е в състояние да посрещне идващите кризи, без да увеличава дефицита в бюджета.

"Законът за промени в държавния бюджет за 2021 г. е балансиран, ще ни даде възможност - на нас и на гражданите спокойно да посрещнем задаващите се кризи без допълнително да поемаме дълг", обяви той по време на дебатите за актуализацията на бюджета.

Още по темата
Въпреки че НС удължи работното си време до 18 ч., дебатите остават и за утре.

В момента сме в състояние да посрещнем кризите без да увеличаваме дълга и да финансираме всички системи, които имат нужда, подчерта министърът. Той обви, че има преизпълнение на приходите от 31%, след като НАП и Агенция "Митници" се насочи към големите фирми.

ИТН ще подкрепи актуализацията на бюджета на първо четене, обяви депутатът от партията Пламен Данаилов.

От ГЕРБ се противопоставиха на предложенията с мотива, че в тях има скрит дефицит.

"Няма сигурност, че до края на годината ще постъпя средства и средства в размер на 424 млн. лева, представляващи 3% от авансовото финансиране по линията от плана на ЕС за възстановяване и устойчивост", коментира бившият финансов министър Кирил Ананиев.

Според БСП поправките в макрорамката не предвижда достатъчно помощ за хората и бизнеса.

ДПС смята, че промените в бюджета са заради предизборната ситуация. ДБ също ще подкрепи актуализацията.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR 

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 месеца

Абе, къде е Киро Нищожното? Върна ли се от Романия? Дадоха ли му официален документ, че е назначен незаконно? Взел ли си е вече заповедта за дисциплинарно уволнение за престъпления против Републиката чрез умишленото погазване на Конституцията и законите на страната?

33

ББ

преди 3 месеца

Подкрепа г-н Василев...хората не сме слепи...те нека си плюят безпомощните...подписват си...присъдите...нищо не сме забравили...и нищо не сме простили...Бог да пази България...и да четат Историята!!!в нея е ...бъдещето им...на децата и внуците им!!!

32

дедо Ананиев

преди 3 месеца

с еврейската мутра, дето върна Прага в бруто за детските, заедно с Менда и Дариткова.