Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Актуализацията на бюджета влиза в пленарната зала. Очаква се депутатите да обсъдят на първо четене промените в бюджетите на НЗОК и Държавното обществено осигуряване, предава Bulgaria ON AIR.

С новите разчети се дава възможност от 1 октомври да се увеличи тежестта на всяка година трудов стаж, а хората с най-ниски пенсии да получат увеличение. Обновяването на финансовата рамка залага на по-големи приходи от 2 млрд. лв. и повече разходи на стойност 1,8 млрд. лв.

В проектобюджета на страната за догодина се предвижда да има и резерв от над 3 млрд. лв за непредвидени разходи
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Реалист

преди 2 години

Хайде пак се яхна вълната и се започна борбата за гласовете на пенсионерите и те като основна част от гласоподавателите с това застаряващо население. За пореден път се появява месията .За пореден път наивниците ще очакват някой друг да им направи живота по лек.За пореден път ще бъдат употребени защото 12% инфлацията ги е изяла още преди да бъдат дадени а потребителската кошница отново ще бъде празна на клетите пенсионери. Спря се корупцията ,справедливостта възтържествува и тук стана Рай.

18

АМИ , ЕСТЕСТВЕНО...

преди 2 години

ЩЕ УВЕЛИЧАТ ПЕНСИИТЕ, ТОЧНО С ТОЛКОВА ....КОЛКОТО ИМ ОСТАВИ ГЕРБ ---ИЛИ С ОНИЯ 50-лв ОТ БОКО...ХА,ХА,ХААААААА...ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ХВАЛЯТ "КАК УВЕЛИЧИЛИ ПЕНСИИТЕ"!---/ТИПИЧНИТЕ "БОЛШЕВИШКИ ЛЪЖИ И ПРОСТОТИИ"..../....РОТ ФРОНТ!

17

КОКО

преди 2 години

Дано да не махнат бонус на ГЕРБ защото увеличението ще е точно 0

fallback