fallback
От "Изправи се БГ! Ние идваме!" заявиха, че нямат претенции на кого президентът Румен Радев ще връчи третия мандат за съставяне на правителство. От партията отбелязаха още, че са готови на градивни разговори с всички без ГЕРБ и ДПС. 
 
"За нас е важно да се състави кабинет в рамките на това Народно събрание, това е желанието на по-голямата част от хората. Получихме многократно сигнали от бизнеса, от хората, които са на мнение, че редовно правителство може да преведе България през задаващите се кризи с Ковид пандемията, мигрантския натиск и политическата криза. Третият мандат е кризисен. Бил е реализиран в миналото, няма причина да се отказваме от него", заяви депутатът от ИБГНИ Димитър Делчев пред Bulgaria ON AIR
 
"Има такъв народ" (ИТН) твърдят, че са опозиция. ГЕРБ и ИТН желаят да се ходи на нови избори. Днес ще ги видим ГЕРБ с връщането на втория мандат веднага. ИТН не смятат дори да водят разговори, което за политиката е безумие. Тези две партии подпечатват отиването на трети поред парламентарни избори. Това не трябва да е така, защото ИТН заявиха, че биха си партнирали с "Демократична България" и ИБГНИ. БСП казаха, че ще подкрепят трети мандат. ИТН трябва да обяснят защо действат напук", каза още той.
 
Делчев подчерта, че са готови да водят преговори с ИТН, защото смятат, че това е тяхната отговорност към хората. 
 
"Те са председатели на 8 парламентарни комисии в парламента, което е точно обратното на опозиция, те са управляващи. Ние се отказахме от постовете, защото е важно да даваме такива знаци", отбеляза народният представител.
 
Делчев смята, че евентуално редовно правителство ще бъде с хоризонт между 6 и 8 месеца, в зависимост от спешния дневен ред, който трябва да му бъде зададен. 
 
"Актуализацията на бюджета е изключително важна и трябва да бъде направена. Това е най-спешната задача пред настоящото Народно събрание", убеден е депутатът от ИБГНИ.
 
Той е на мнение, че реализирането на третия мандат зависи от "Има такъв народ" и топката в момента се намира в тяхното поле.
 
Гледайте целия разговор във видеото. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Гост

преди 2 години

До избирате Надявам се да не са първи гдрб

32

избирател

преди 2 години

До 1На следващите избори ГЕРБ е ПЪРВИ.

31

Ха, ха,ха,хааааааааа

преди 2 години

... И АЗ БЕХ МЛАД И КРАСИВ ПРЕДИ 10-годинки......34!!!/...ама , мама и тато работеха за мене и ме хранеха , като бибе у джеб...../

fallback