Снимка: БГНЕС
fallback

Според Николай Хаджигенов от ИБГНИ да бъде връчен третия мандат на БСП няма никакъв смисъл, защото никой в НС нямало да го подкрепи.

"Никой няма да подкрепи нищо свързано с БСП, точно както и с ГЕРБ. Освен ако БСП не предложи мандата за употреба, защото предлагането на служебното правителство в цялост е пълна глупост", отсече той.

Хаджигенов обаче смята, че е логично президентът Румен Радев да даде третия мандат на ИБГНИ.

Той обясни, че ако ИБГНИ го получи тогава ще предложи работещата част на служебното правителство да продължи своята работа и в редовен кабинет.

Oще по темата
Останалата част от кабинета трябва да бъде изпълнена от трите протестни формации, смята той.

"Има само един начин да се направи работещо правителство на малцинството и това е начинът, който артикулираме сигурно шест месеца - трите протестни формации, които носим промяната със себе си, с подкрепата на БСП - няма друг начин", настоя Хаджигенов.

"Отдавна очаквам ИТН да поумнеят. Продължавам да поддържам това си очакване. Дано поумнеят. Предстои да разберем“, коментира той.

Според него би било умно от страна на ИТН да напусне пленарната зала по време на гласуването на правителство, за да намалят кворума и така да бъде приет кабинет по-лесно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Анонимен

преди 2 години

Слави доказва, че е носител на статуквото. ИТН и Герб ще гласуват заедно против, няма да мине правителството, отиваме на нови избори, междувременно бюджета няма да мине, а и да мине Герб ще го атакуват ако КС каже, че Петков не е избран конституционно и изведнъж ще се окажем в криза, заради нежеланието на ИТН да водят диалог.Цупенето "ако не е моето правителство, няма да е никое друго" е ултиматум, а не конструктивна опозиция.

97

ЗАДКУЛИСИЕТО -УМРЯ!

преди 2 години

ИДВА ВРЕМЕТО НА ЯВНАТА И БЕЗКОМПРОМИСНА "КОНСТРУКТИВНА ОПОЗИЦИЯ" НА ИТН!СЛАВИ , ЯВНО СЕ УЧИ БЪРЗО В ПОЛИТИКАТА--УРОЦИТЕ НА ДОГАН , ДАВАТ ПЛОДОВЕ!"СИСТЕМНИТЕ РУШИТЕЛИ НА ДЕМОКРАЦИЯТА"---ЯВНО СА ПЪТНИЦИ ЗА НЕБИТИЕТО...!ЯВНО ---МОЖЕ И БЕЗ ТЯХ!!!!!!

96

Анонимен

преди 2 години

Време е тези да си ходят. Какво очаквате да направят Бибикян, Гендов и Мая за България? Те вече го направиха - ХАОС.

fallback