Снимка: БГНЕС
fallback

Политическата ситуация се изостря, кризите – също. Това повишава още повече необходимостта да имаме редовен кабинет. Трябва да изчерпаме всички възможности, заяви президентът Румен Радев в началото на втория цикъл консултации в рамките на 46 Народно събрание за съставяне на правителство.

Първата среща днес е с представителите на "Има такъв народ".

Oще по темата
В крайна сметка, що се отнася за съставяне на правителство, ние опитахме и бяхме предадени по средата на разговорите. В НС има още 5 партии, отговорността сега е при тях, те имат възможност да съставят кабинет. Отговорността е в тях, след като отказаха да работят с нас, заяви Тошко Йорданов.

Според председателя на ПГ на ИТН кризисните ситуации у нас могат да се решат в парламента и без редовен кабинет.

От своя страна президентът добави, че консенсус трудно ще се постигне в създалата се ситуация, но той ги окуражава да опитат.

"Но приветствам и това разбиране, че независимо от усилията за съставяне на кабинет, парламентът трябва да свърши важна и отговорна работа. Силно се надявам, че парламентът ще поеме своята отговорност и независимо от изхода на преговорите за съставяне на правителство най-малкото ще актуализират бюджета и ще се отнесе отговорно и с ясна позиция към плана за устойчивост", заяви Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

179

Дядо Стефчо

преди 2 години

Тошко ми прилича много на човек които прилъгва малки деца нещо не му вярвам на този. Прилича му само да държи лопата. Като типичен такират от някое село е.

178

Анонимен

преди 2 години

Цялата общност, която беше против ГЕРБ не разбирам какво чакат, че не започват ПРОМЯНАТА ? Нито правителство приемат, нито План за възстановяване предават в Брюксел. Какво чакат ? За какво драпаха да стават депутати ? Не им се работи.

177

Да не забравя някого

преди 2 години

от носителите на новото:РР с жена му,камарилата съветници и омазания служебен кабинет;Славчо и маймунките;приватизаторката уволнена за корупция и милионерите край нея;костовско-сороските правозащитници;мутрите-хулигани,станали морални цензори;етническата група,обект на Магнитски;божковите щурмоваци(горките невинни дечица)...ГЕРБ направиха много грешки,трябваше малко да си починат от властта,но в сравнение с тях новите са амбициозно за личен просперитет несравнимо по-голямо зло.Боже,пази БГ!

fallback