Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Партиите трябва да направят стратегическа преоценка, защото живеем в последиците от започналия преди година протест, каза социологът Първан Симеонов през БНР.

Oще по темата

„Протестът беше полезен, но направи стратегическа грешка - той надцени желанието на българите за промяна, то е голямо, но не толкова, колкото протестът пропагандираше. Затова партиите на протеста се скараха. Ако желанието на българите за промяна беше толкова грамадно, нямаше да има време за караници. Изборните резултати щяха да са грамадни и партиите на протеста щяха да се носят на вълната на желанието за драматична промяна. Българите искат промяна, но и сигурност", каза Симеонов.

Според социолога трябва да се изтрият част от червените линии, начертани от партиите. "Червените линии на самочувствието, егото. От една страна хората на Слави Трифонов, от друга - либералите в България, групирани главно около "Демократична България". За да има някакво правителство, това е желанието на българите, г-н Трифонов трябва да намери път обратно, а либералната мрежа в България малко да задържи, ако е възможно, своето донякъде културологично ехидно отношение към г-н Трифонов и неговите привърженици", смята социологът.

"ДПС е от печелившите в настоящата ситуация. При плаващи мнозинства обикновено се стига до ДПС. Експертните формули, за които ДПС настоява, намаляват градуса на хейт към Движението, а и позволяват те да спечелят някой свой интерес. Що се отнася до БСП, те играят по любопитен начин - отказаха се от политиката и играят съвършено искрено", обясни Симеонов.

По думите на социолога, ако третият мандат бъде даден с идеята да се направи правителство, той трябва да отиде в „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

"Това е и лява, и дясна мрежа. Това е малка група, не може да монополизира мандата, ясно е, че е опосредстващо звено за някакъв формат. Това казва логиката", каза Първан Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

113

Анонимен

преди 2 години

Да го даъдът на дъ пъ съ карадаиъ

112

Анонимен

преди 2 години

първане, като българин, редовен данъкоплатец и гласоподавател, не съм съгласен твари с 5% от общо 30% гласували на изборите, и платени на Черепа, да управляват България. Не може галевица известна с лъжите, интригите, липсата на морал и алчността си, дончева-адвоката на мутрите, олигарсите и мафиотите и жена на терориста м. спасов, хаджигенов, бабикян и минетов - поругали българите и държавността да управляват България. Ако това стане - излизам на улицата със сопа, и няма да съм сам. А, ти не лъ

111

ББ

преди 2 години

До sdfsdпри когото реши...Народа ни...започвайте да свиквате с...Народа Ми...закончитата ви и алинейте ви са пунта мара...нагласени да се крият зад тях борисов,доган и пъдаря им гешев...сега и тошковците правят грешката да вървят против Народа ми...Чиста и Свята...не признавамезаконите обслужващи мафията ограбващани и сееща разделение и грабежи....Съд...или Вятър ечи....Братя!Бог да пази България!!!от...спаситЕлЕ...с офшорни и олигарси началници!!!

fallback