Снимка: БГНЕС

Политическата ситуация се изостря, кризите – също. Това повишава още повече необходимостта да имаме редовен кабинет. Трябва да изчерпаме всички възможности, заяви президентът Румен Радев в началото на втория цикъл консултации в рамките на 46 Народно събрание за съставяне на правителство.

Първата среща днес е с представителите на "Има такъв народ".

Още по темата
В крайна сметка, що се отнася за съставяне на правителство, ние опитахме и бяхме предадени по средата на разговорите. В НС има още 5 партии, отговорността сега е при тях, те имат възможност да съставят кабинет. Отговорността е в тях, след като отказаха да работят с нас, заяви Тошко Йорданов.

Според председателя на ПГ на ИТН кризисните ситуации у нас могат да се решат в парламента и без редовен кабинет.

От своя страна президентът добави, че консенсус трудно ще се постигне в създалата се ситуация, но той ги окуражава да опитат.

"Но приветствам и това разбиране, че независимо от усилията за съставяне на кабинет, парламентът трябва да свърши важна и отговорна работа. Силно се надявам, че парламентът ще поеме своята отговорност и независимо от изхода на преговорите за съставяне на правителство най-малкото ще актуализират бюджета и ще се отнесе отговорно и с ясна позиция към плана за устойчивост", заяви Радев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase