Снимка: БГНЕС
fallback

ИТН няма да подкрепи трети мандат за съставяне на правителство, стана ясно след консултациите на формацията при президента Румен Радев.

"Защото няма политическа логика в това да не подкрепят останалите правителство, предложено от най-голямата парламентарна партия, а в същото време да очакват от нас ние да подкрепим следващо правителство на малцинството, което странно защо ще управлява с плаващи мнозинства, в което ние също бяхме обвиняване", заяви Виктория Василева от "Има такъв народ".

Oще по темата
"Ние сме единствените, които от самото начало не се отмятаме от това, което сме говорили, за разлика от нашите колеги от другите политически партии. Никой не може да ни обвини, че си сменяме мнението през ден“, посочиха още от партията на Слави Трифонов.

Виктория Василева определи като конструктивни вторите консултации с Румен Радев, които президентът свика за съставяне на правителство.

Независимо от всички политически напрежения и игри има проблеми, които са над всички. Такъв е проблемът с мигрантската криза, която много скоро може да почука на нашата врата. В този случай нормално е да постъпим така, както се очаква от отговорни български граждани, каквито сме ние, за да подкрепим усилията на правителството за справяне с тези проблеми, заяви още Василева,

Тошко Йорданов, Филип Станев и Виктория Василева заявиха, че при държавния глава са обсъдили редица проблеми - от това как се стигна до неоползотворяването на първия мандат, през различните възможности пред президента и парламента оттук нататък и актуалната обстановка в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 2 години

Много бързо се научиха от ИТН да си гласуват големи депутатски заплати а уж щяха да работят за България а май няма разлика между тях и другите от седянката

65

Вьзмутен

преди 2 години

Гласьт ми е за - итнДолу мутризацията и толупите

64

Читател

преди 2 години

На следващите избори,българите ще "подкрепят" ИТН,да слезе по стръмната стълба от първо,до някъде четвърто,пето място в графата на партиите за 47-ми парламент.За какво им е първо място на тези,след като не знаят какво да правят с него.Думата НИКОГА,просто "смаза"лаиците на които народа им гласува доверие.Закопчавайки панталона си,недоволен от акта,свата казал:Тъй ще е тя свате! А сватята отговорила: Туй ще е то свато!

fallback