Снимка: архив, БГНЕС
fallback

„Големият въпрос, на който трябва да отговорим, е трябва ли ни служебен кабинет и трябват ли ни нови избори. Служебният е със срочен мандат, затова ни трябва редовен кабинет, защото има три предизвикателства пред страната – очаквана бежанска криза, COVID криза и цените на електроенергията, които влекат след себе си инфлация”. Това заяви пред Нова тв депутатът от БСП Явор Божанков.

Oще по темата

Той припомни, че ако от БСП получат третия мандат, те ще предложат състава на служебното правителство. „Министрите в него може да се съгласят, може и да не се съгласят да участват. Може някоя от партиите да има различни виждания. Философията на служебния кабинет ще бъде наша основа”, посочи Божанков.

„Не трябва да се намесваме в работата на президента. На фона на липсващия диалог между партиите БСП е единствена сила, която успя да запази добрия тон и то добри отношения с всички четири партии”, коментира Янор Божанков.

„Заявихме ясно, че ако получим мандат от президента, разговори с ГЕРБ и ДПС няма да водим. Наясно сме с нашата тежест – 36 депутати. Ще гледаме на този мандат като на мандат на четирите партии, които трябва да променят системата ГЕРБ-ДСП, съответно инициираме разговори единствено с тях”, категоричен бе той.

И допълни: „Нашата роля ще бъде на медиатор и на сериозна политическа сила, която ще покаже как трябва да се води диалог”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

НЯМА ПРАЗЕН ЧЕК.!!

преди 2 години

С МОИТЕ ПАРИ....??..................

33

ББ

преди 2 години

Жан Виденов...е единственият в родината ни който не ни продаде...няма кръгове,банки,олигарси...и сме грешни...СДС му спретнаха заговора...и ей ни къде сме...поднасям извинение г-н Виденов...не ни е лесно в тая помия,лъжи и манипулации от свой и чужди!!!...грабители...убиват Родината ми!!!

32

ББ

преди 2 години

това с временното си е мантра...страхотни са, и ги харесвам...и много бих желал да останат...но те искат ли...ще бъдат подложени на...такава помия...Избори...за да може Народа ни да ги направи!...Избори...за да пратим славчовци и гроб-дпс...в небитието!Бог да пази България!

fallback