Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Пълен обрат само ден преди гласуването на проекта на кабинет в парламента. Лидерът на ИТН Слави Трифонов  обяви, че партията въобще няма да предложи правителство.

Oще по темата

„Ясно става, че направихме всичко възможно, компромиси и жестове към партиите на протеста, за да подкрепя правителство на ИТН, направихме всичко възможно, за да са спокойни хората и да са доволни от партиите на протеста, но това не се случи и в крайна се стигна до предателството на ДБ и ИБГНИ“, посочи той.

„Демократична България и  ИБГНИ отказаха да подкрепят правителство на ИТН. Това означава, че протестът срещу ГЕРБ е останал в миналото, а в настоящият парламент има амбиции, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги“, обяви още Трифонов по неговата телевизия 7/8.

„Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без тяхна подкрепа няма да предлагаме кабинет", каза още Трифонов.

По думите му предстоят нови избори, защото ИТН няма да подкрепи нито партиите на статуквото, нито на протеста за правителство.
„Има възможност ДБ и ИБГНИ да постъпят национално отговорно и да направят правителство с останалите партии без нас“, посъветва Трифонов.  

Той съобщи, че ИТН ще подкрепи на президентските избори кандидата Румен Радев, защото той най-много изпълва представата им за президент.

„Надяваме се, че с нашата подкрепа ще спечели изборити още на първи тур“, каза лидерът на ИТН.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

772

Ася

преди 2 години

Ама защо са разчитали на ДБ? Те са фурнаджийски лопати

771

Анонимен

преди 2 години

Слави и Боко, лекувайте се душици. За вас поне болниците са достъпни и никой няма да посмее да ви иска пари.

770

Анонимен

преди 2 години

Тея от ИТН се правят на обидени. Ми преговаряйте, бе. Това е политиката. А не да се сърдите като дърти бабички. Вие се предавате на първата барикада.

fallback