Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният премиер Стефан Янев отказа да коментира възможността отново да оглави служебно правителство, ако се стигне до такъв сценарий.

Още по темата

„Нека не коментираме хипотези, които предстоят да се решават в следващите няколко седмици, ако в сряда гласуването предложения проектокабинет не бъде одобрен. Партиите имат достатъчно време да си направят необходимите разговори и да преценят какво е необходимо. Нека тези хипотези да ги обсъждаме в края на следващата седмица, ако е необходимо", заяви той във Варна.

Янев призова да не се прогнозира отсега даи ще има промяна на меките заради коронавируса.

„Нека мерките да ги оставим на здравното министерство и на тези, които управляват процеса. Винаги съм казвал, че процесите, по тяхната специфика, трябва да се управляват от специалисти. Не искам да предвещавам какви ще бъдат мерките преди да се произнесат специалистите. На базата на плана, който те създадоха, заложиха определени критерии. Моят призив е да проявят гъвкавост, така че каквито и да са ограниченията, максимално да не пречат на бизнеса и нормалния живот в същото време да има грижа за здравето", каза още Янев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase