Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Служебният премиер Стефан Янев коментира, че гражданите имат право да знаят отговорите на няколко много важни въпроса.

„На първо място - кой определя приоритетите? Кой определя постовете в потенциалния нов кабинет в процеса на неговото сформиране?“, посочи той в началото на редовното заседание на МС.

Oще по темата

Според него усещането е, че демократичните процеси не протичат по обичайната си политическа логика.

Янев настоя, че хората трябва да знаят и как се водят преговорите за подкрепа за евентуалния кабинет на ИТН и как те ще доведат до стабилно парламентарно мнозинство.

„Имат право да знаят и да разбират логиката за провеждането на политическите консултации и как те ще доведат до работещо парламентарно мнозинство“, смята служебният премиер.

Според него това е важно най-малко в два аспекта. По думите му на първо място това е връзката между политическите партии, политическото представителство и гражданите – техните избиратели.

„Тази връзка трябва да е ясна, ефективна и да съществува“, посочи той.

От друга страна, последователността в действията, в политическото говорене, е именно онзи предсказуем и необходим елемент от тази връзка между граждани, избиратели и политическите партии, която, ако не съществува или ако не е устойчива, се наказва от избирателите“, отбеляза Стефан Янев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

236

Лойко

преди 2 години

Кой бе Янев.Иска ли питане?То голямото редене.Събрани от кол и въже на кастинг.Велики сме...Великите българи.Като гласуваме за комплексирани бу наци,какво очакваме?

235

Анонимен

преди 2 години

Р.Радев със заплата 15000лв и пенсия-3000лв.С.Янев взима тавана на пенсия и заплата незнам колко,Б.Рашков таван на пенсия и заплата и 19имота и още много,много.В системата на МВР и МО е пълно с такива на двойна заплата и пенсия едновременно вече няколко години,затова нашите деца ще са по чужбина!Как и Кога ще ги стигнем стигнем уважаеми българи,като тези докато са живи ще са на тази хранилка и техните деца и внуци!!!

234

Анонимен

преди 2 години

Той е,той се казва Р.Радеф

fallback