Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министрите в кабинета на "Има такъв народ" бяха избрани по експертиза, заяви пред bTV Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на партията.

"Те са участвали в експертните групи на ИТН и са работили по редица въпроси три години. Слави Трифонов не се бърка в работата на експертните комисии. Той не казва кой експерт става, това го виждаме в процеса на работа", каза Йорданов.

Според него има основни различия между ИТН и ГЕРБ в това отношение.

"При ГЕРБ имаше политически министри, които нищо не разбираха от работата на министерствата, които ръководиха. При нас е различно".

Той беше категоричен, че нямат общи цели с ДПС и били толкова различни, че нямало смисъл от преговори с тях.

"Ние не участваме в договорки, всички с изключение на нас са някакви бивши. Темата за споразумение е преекспонирана. "Демократична България" един ден излъчва един знак, а на следващия друг", коментира още Тошко Йорданов и напомни, че България не е министър-председателска република и по-голямата тежест е в парламента.

"Премиерът ще се отчита пред парламента, престанете да мислите с щампите на Бойко Борисов. Не сме премиерска република", повтори Йорданов.

Още по темата
Той коментира и избора на Петър Илиев за вътрешен министър.

"Петър Илиев е прекрасен юрист. В разговори със специалисти разбрахме, че трябва външен юридически поглед към работата на МВР, а по секторите там ще има специалисти".

По отношение на изказванията на служебния икономически министър Кирил Петков, че не е очаквал атака от ИТН, Тошко Йорданов подчерта, че Петков е трябвало да отговори конкретно на въпросите на г-н Каримански. "Асен Василев също вижда дългата ръка на ДПС навсякъде, включително и в Лондонския съд", добави той.

Йорданов коментира срещите вчера с парламента с трите партии – БСП, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

"Ние ги поканихме да им представим кабинета. Не е имало реакции и въпроси по кабинета. Ние не водихме разговори по състава", каза той.

Според него темата за споразумение е доста преекспонирана и се използва от политиците, които нямат какво да кажат.

"Експертните срещи по теми бяха определени от тях. Те искаха да си изяснят какво предлагаме ние. По огромна част от приоритетите сме на едно мнение", каза Йорданов.

На въпрос защо вчера Христо Иванов и Атанас Атанасов не са били на срещата и какъв знак е това, Йорданов отговори: "Попитайте тях защо не са присъствали. Отказахме се да разчитаме знаци от "Демократична България", защото един ден излъчват един знак, а на следващия друг". Той заяви, че не разбира каква инсценировка може да има в една информативна среща, както я определи Христо Иванов.

Тошко Йорданов смята, че не всички мостове са изгорени между тях и „Демократична България“.

"Това ще стане ясно на самото гласуване. Ние имаме съвпадение в дълбоката съдебна реформа, която е тяхната цел на живота. Имаме абсолютно съвпадение при закриване на спецсъдилищата, при закриване на бюрото на главния прокурор. Съвпадение имаме и при социалната и финансовата политика", добави той.

По отношение на ДПС Йорданов каза, че са имали само опознавателна среща, на която са представили програмата на ИТН. „Не сме преговаряли с ДПС. Нямаме общи цели с ДПС, нямаме желание да правим коалиция с тях, разминаваме се по-много много неща. Не виждаме никакъв смисъл с толкова различен обект да водим каквито и да било разговори. Не е нормално без доказателства да се тиражират слухове", заяви той.

Коментари Напиши коментар

500

Анонимен

преди 5 месеца

Дребните на ръст мъже по правило са и дребни душици.Избиват си комплексите навсякъде. Не прави изключение и този рошав индивид с гномски ръст.. Злобен, некомпетентен и надменен, едва ли някой би го избрал и за домоуправител на входа в блока, а той тръгнал да управлява България от името на кукловода си Слави

499

Анонимен

преди 5 месеца

СКРИИ СЕ КЛОУН!

498

Див селянин

преди 5 месеца

Тоя диваакк не може едно изречение да сглоби.не може да облича и прилича на кюфте с тая коса и тези *** тениски.ужас!и такива хора ще управляват България!Отгоре на всичко е председател на парламентарната група на другия дивввв селянин слави,дето седи на дивана по анцуг и от Facebook разпределя министри и постове и се държи като император.