Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Сигурна съм, че ще има правителство, заяви Мая Манолова след разговори с „Има такъв народ“". 

„За нас е важно, че получихме пълна подкрепа за приоритетите, зад които стоим“,коментира тя.
Посоката е една и съща, допълни я председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов след срещата в сградата на Народното събрание.

Oще по темата

„Нямаме разминавания в основната си цел - разграждането на ГЕРБ-аджийския модел. Имаме еднакви виждания за съдебната реформа, за социалната политика. Имаме разминавания, разбира се, в детайлите, защото сме различни политически формации, но посоката е една и съща, така че всичко останало е въпрос на изчистване на детайли и на работа между нашите експерти”, посочи Йорданов. Той посочи, че срещата е била изключително конструктивна, позитивна, със здрав разум и с разбиране от двете страни", каза той, цитиран от БГНЕС.

„Сигурна съм, че хората искат правителство, но не какво да е - то трябва да е почтено и без намек и сянка от влияние от олигархични кръгове, от ДПС и от ГЕРБ. Правителството трябва да се заеме с проблемите на хората - значи ние ще го направим“, съобщи Мая Манолова.

„Приоритетите ни са преизчисляване на пенсиите до 1 октомври, подкрепа за семействата с деца, както и пряка финансова подкрепа за малките и семейните фирми, както и самоосигуряващите се лица. Ще настояваме темата с ревизията и антикорупция да бъдат приоритетни". Манолова призова за преразглеждане на цените на тока, парното и топлата вода. Трябва да бъдат направени и реформите в здравеопазването - да бъдат отменени лимитите, да бъдат преразгледани клиничните пътеки, а болниците да не бъдат търговски дружества“, допълни Манолова.

„Чакам да видя БСП как ще обяснят на избирателите си, че няма да подкрепят Програма с увеличение на пенсиите, социални реформи, съдебна реформа, и много други техни приоритети - няма как да го обяснят на своите избиратели“, завърши Манолова.

Най-голямата парламентарна партия ИТН започна вчера преговорите за сформиране на правителство. Те изпратиха покани за разговори до всички парламентарно представени партии без ГЕРБ.

Първата им среща беше с ДБ. Двете партии заявиха, че имат достатъчно общи политики и биха могли да работят заедно. Те определиха диалога си като конструктивен и съобщиха, че са сближили позициите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

123

след 30 и кусур

преди 2 години

години, въртим сучим, въртим сучим, ком-соц *** остават наоколо като лоша миризма. Ама кво се чудим. Единствената страна де има пенсии за "активни борци" и ДС прави правителствата, за тва Терминал 2

122

БРАТЯ ГАЛЕВИ

преди 2 години

До Анонимен...След Изправи се мутри вън, Изправи се ние идем, логично следва Наведи се мутрите влязохме..... НАЙ- ТОЧНИЯТ КОМЕНТАР... МУТРАТА ГАЛЕВА Е В ПАРЛАМЕНТА ...

121

батко и братко

преди 2 години

До Анонимен 141 ..Посоката е ясна - грабеж. Помним Лукановата зима ... МНОГО ИМ ДАВАШ 6 МЕСЕЦА ... КАТО ГИ ГЛЕДАМ КАКВИ СА НЕАНДЕРТАЛЦИ , НЕ ИМ ДАВАМ ПОВЕЧЕ ОТ 3 МЕСЕЦА ...

fallback