Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Започна срещата между представители на ИТН и на ИБГНИ в Народното събрание.

"Има такъв народ" е представено от Тошко Йорданов, Филип Станев и още двама народни представители, а "Изправи се.БГ! Ние идваме" - от Мая Манолова и Николай Хаджигенов

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов коментира, че не очаква да имат сериозни разминавания в основните цели.

Още по темата

„Ясно е, че искаме едно и също. В крайна сметка това, което искахме на улицата, затова сме и тук. По-скоро сме тук да си стиковаме позициите”, заяви той.

Не мисля, че ще има тежки преговори и хубаво е, че сме в „парламента, защото без вас тази ситуация щеше да е доста по-тежка“, каза още той.

„Факт е, че работим отдавна и добре заедно и си имаме доверие. Идваме буквално от улицата, кампанията ни беше на улицата и площадите. Наясно сме с очакванията на хората. Приветстваме намерението ви да поемете отговорност за излъчване на кабинет. Но очакват от този кабинет веднага да се заеме с най-горещите проблеми”, посочи Мая Манолова от ИБГНИ.

Според нея хората очакват да има правителство, което да започне да работи по най-сериозни проблеми.
Тя приветства намерението на ИТН да поеме отговорност за съставяне на кабинет.

Сред приоритетите на ИБГНИ са повишаване на доходите, като се започне чрез преизчисляване на пенсиите, което ще е много добър знак към най-уязвимите.

Подкрепа за бизнеса, съдебната реформа, ограничаване властта на главния прокурор, смени във ВСС,са сред другите първостепенни задачи за ИБГНИ.

За Манолова ревизията на предишното правителство също е ключова, защото хората искат да се носи отговорност от тези, които отклониха и разхищаваха милиарди левове народни пари.

Коментари Напиши коментар

240

Анонимен

преди 1 месец

До 238 манипулатор Най доброто доказателство, че тезата Ви е несъстоятелна е служебното правителство, напр.: икономическия или финансовия министър! Каква далновидна политика може да се очаква от възпитаник на милиционерско училище - визирам старото правителство преди 45. НС! Най неприятни са т.н. проф. политици, мислят само за 4г. и при това как да вземат по много! Без далновидност освен собствения си егоизъм!

239

мне

преди 1 месец

Музиката няма нищо общо с политиката,нито сценарият за дадено предаване. Ако смятате,че хора сценаристи ще измислят сценарий как бързо да се оправите, има да си чакате. Всичко е въпрос на пари,нищо друго. Това,че някой си харесва музиката на някого си,не го прави честен човек,политик и месия за нещо ново.Това лице ще бъде използвано(по-скоро името му) за постигане на нечий цели и захвърлено след това.За жалост болния човек си остава болен и те го знаят много добре,само се възползват от него.

238

манипулатор

преди 1 месец

Задайте си и следния въпрос: Може ли хора без опит и политическо виждане,без подходящото образование за това да коват закони да говорят за държавност и демокрация?А, те имали "специалисти", само че всички се изкараха такива,нали? Огледайте се какви хора вкарахте в парламента и се попитайте защо го направихте наистина(без клишетата да ви е по-добре).Защото не може да се очакват никакви промени от крадливите стари муцуни и тук-там някоя нова за цвят.А този за когото гласувахте не е политик.