Снимка: БГНЕС
fallback

"Пред президента от "Има такъв народ" са изразили желание да се създадат експертни групи, които да работят по приоритети, по програми. Така че, това ще бъде един, може би, по-дълъг процес. Дори президентът, както чухте, заяви, че няма да бърза с връчването на първия мандат, а ще даде възможност да проведем тези разговори. Така че всичко предстои", това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след консултациите на БСП с президента Румен Радев.

Oще по темата

"Има неща, които ние ще предложим и от които няма да отстъпим. Но оставете това за неделя", отговори Нинова на въпрос дали от БСП са готови да направят компромиси за да бъде съставено правителство.

"Това, което сме казали, остава и няма да се промени - приватизацията на единствената държавна банка и концесиите на пътища противоречи на нашите идеологически разбирания. Това е крайно неолиберален модел. Ни сме за повече държава в икономиката и против тези концесии, така че тази разлика си остава", категорична бе Нинова.

"Какво ще ни обедини, ще разберем след разговорите", заяви лидерът на БСП.

"Разбира се, вярваме, че след като говорим за приоритети, ще говорим и за личности. Доколкото и "Има такъв народ" подадоха такава информация, първо ще говорим за политики, а след това по евентуалните им кандидати за министри и премиер", каза Нинова. На въпрос дали очаква депутати на БСП да бъдат поканени за министри, тя заяви, че БСП има кадри, които да участват в парламента, а ако правителство не бъде съставено, от Левицата ще приемат третия мандат и ще се опитат да съставят кабинет. Ако това се случи, Нинова потвърди, че ще бъдат поканени лица от служебния кабинет.

По думите й правителство без коалиция, а с плаващо мнозинство ще бъде неустойчиво. "Казваме ви го от опит в предишни парламенти. Особено на прага на приемане на бюджет, където всяка политическа сила вижда основно представяне на своите политики и където ние очевидно имаме различия", заяви Нинова. Тя допълни, че не е сигурна колко ще просъществува едно правителство на малцинството, но работата му ще бъде трудна, именно заради плаващото мнозинство.

"От първия ден ние твърдим, че не сме партия на статуквото и бяхме неправилно сложени в една група с досега управляващите, и сме давали доказателства за това в последните четири години. Добре е, че "Има такъв народ" осъзнаха това, ако са го разбрали убедено, а ако не - то това е просто търсене на математическо мнозинство за преминаване на кабинета", заяви Нинова и каза, че ще направят всичко възможно да има кабинет.

"Трети избори ще са изключително тежки за България. Би било безотговорно", заяви Нинова.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

241

Анонимен

преди 2 години

БКП/БСП, с чиято стогодишна кървава история, се гордеят членовете и симпатизантити й, е създадена от терористи и поставена на власт, без избори, от Чурвената армия на 9 септември 1944. Изповядва русофилство, вярно служи на Русия и собствени, тясно партийни интереси. Многократно, е предавали българските интереси. Нейни членове, или на силовата й ръка, мракобесвата ДС, са най-богатите хора в България. Оспорвана от съпартийци лидерка Нинова, лицемерно се обръща още с "другари"към тях.

240

Къде е бати ?

преди 2 години

Гласуваш за Слави .... получаваш БСП ... получаваш ДПС ... хората на Черепа ..... НДСВ неккадърници ... и Тошко Африкански ...... а пък бати Слави.... ? Абе, къде е бати ?

239

Миро

преди 2 години

Кака *** всичко дава за кокала

fallback