Снимка: БГНЕС

Ние искаме да има правителство, ще положим всички усилия да има разговори, всичко ще бъде публично и прозрачно. Това коментира пред БНТ Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

По думите ѝ очакванията са да има честно и почтено правителство, което да не работи за олигархията.

"Готови сме за протести. Очевидно е, че ще се върви към правителство на малцинството, партиите на протеста нямат необходимото мнозинство. Хората очакват промяна. Не си поставяме за цел да получаваме постове и позиции, настояваме за няколко политики. Необходима е подкрепа за бизнеса, майките и децата", допълни Мая Манолова.

Тя заяви, че от "Изправи се БГ! Ние идваме!" ще настояват за преизчисление на пенсиите от 1 октомври.

Още по темата

"Това е нашето условие, за да продължим заедно с "Има такъв народ" и "Демократична България". Комисията по ревизията осветли корупционните схеми. Предадохме всички сигнали до прокуратурата и служебните министри продължиха тези разкрития. Има нови сигнали", подчерта Мая Манолова.

Тя добави, че предложението на парламентарната група е Мая Манолова да оглави Комисията по ревизия, но решението ще бъде на парламента.

  "Искам да видя коя от парламентарните групи ще гласува "против" създаването на Комисията по ревизия. Поискахме изслушване на министрите Бойко Рашков и Янаки Стоилов и утре ще бъде първа точка в заседанието относно мотивите за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Днешният дебат и гласуване във Висшия съдебен съвет ще бъде един тест и възможност за ВСС да си измие очите и лицето. Хората са в правото си да искат оставката на Иван Гешев", каза още Мая Манолова.
 

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 седмица

Толкова ще са прозрачни, че никой няма да ги види.

28

Анонимен

преди 1 седмица

Дано не успеят да сформират правителство. Хич нямам доверие на Слави, Мая и Радев. БСП и ДПС си ги знаем.

27

Против

преди 1 седмица

Не можах да разбера защо си промени името на партията от "Изправи се БГ! Мутри Вън!" на "Изправи се БГ! Ние идваме!". Демек ние "другите мутри" идваме. С първото име, бидейки част от БСП, е била част от бившите мутри и сама себе си и цяла България обиждаше. Сега е лицемерна, с промяната на името на партията се отрича от предишното твърдение, че във властта има мутри и щяла да ги изгони. Демек истински политик е. Говори и обещава едно, а прави всичко както другите.