Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
В следващите 14-15 дни ще стане ясно дали ще има правителство или отново ще отидем на избори, отсече Тошко Йорданов, председателят на ПГ на ИТН в първия работен ден на депутатите.

Според него този парламент, който нареди избирателят, е по-различен от предишния.
Още по темата
"Според нас е по-близък до действителността и това, което иска българският народ", посочи той.

Тошко Йорданов увери, че когато ИТН получи мандата за съставяне на правителство от президента, ще предложи кабинет.

"Ние ще предложим, когато президентът Първанов, когато президентът Радев, даде мандат, ще предложим кабинет и ще дадем разговори за политиките, които трябва да се приемат. Това с лапсуса беше забавно, но то е в сферата на забавното", извини се вторият в партията на шоумена Слави Трифонов.

"Разговорите, които ще проведем за посоката накъде трябва да тласната страната, не мисля, че имаме разлики с останалите партии. Така че в следващите 14-15 дни, ако предварително заявените декларации за промяната на държавата, а не за постове и позиции, са верни, би трябвало да има правителство, което да продължи работата, която започна служебният кабинет“,каза Йорданов.

Той предупреди, че ако разговорите не доведат до никъде и няма кабинет, вероятността да отидем на предсрочни избори е голяма.

"Така че тази отговорност е наша", обобщи той.

 

Коментари Напиши коментар

161

Анонимен

преди 5 месеца

Другите партии на протеста също искат да се доберат до кокала. Тези не са професионални политици, другите ще ги изядат живи.

160

Фотограф

преди 5 месеца

Новата "звезда" на ИТН ( има такива недодялници) - Филип Станев има вид на пудел , с характерните умствени възможности за породата. Доста неприятен на вид , а и мирише лошо.

159

Политолог

преди 5 месеца

Простотията от ИТН ( има такива недоносчета) най-добре ще "оправи" новата партия ИБГНИ - това не е правилното име. Правилното име е : ЕБНИГИ и чалгарите няма да пропуснат да го направят ! Първа на пангара ще е сестра Галева - ще има караманьол ! Това най-много и допада.