Снимка: БГНЕС
fallback

Пожелавам на всички стабилен парламент и разумни решения в интерес на хората, започна речта си лидерът на БСП Корнелия Нинова на тържественото заседание на 46-ото НС.

"Изправени сме пред 4 държавнически предизвикателства и само от нас зависи дали ще ги преодолеем или ще тласнем страната към политическа криза", предупреди тя.

Oще по темата
Според нея само с много и смислена работа може да се преодолее ниската легитимност на този парламент, който е избран с най-ниската избирателна активност.

"По волята на народа имаме силно фрагментирано НС и за да работи е нужен диалог, а за съжаление той не съществува и е предварително миниран с условия - протестни срещу партии на статуквото, а това е грешка. ИТН се отказаха да са протестна партия и казаха, че са антисистемна, но вие вече сме системна партии, за втори път сте в НС и това ви прави част от политическата система", каза соцлидерката.

Според нея червената линия днес е партии, които имат воля да променят стария модел на управление и такива, които просто искат да го скрият с имитация на промяна.

Трети избори ще бъдат тежко изпитание за България, предупреди Нинова.

Тя потвърди решението на БСП, ако първите два мандата не успея и президентът връчи третия на левицата, социалистите да предложат приоритети, върху които да стъпят партиите и прозрачни разговори и кабинет.

"Най-голямото предизвикателство е да съградим нов модел на управление, който да е справедлив. Едни виждат това чрез смяна на хора, други на цели органи на управление, но основната причина е в НС. ГЕРБ заложиха корупцията в закони и я направиха ненаказуема", коментира лидерът на БСП.

Според нея най-важното в момента е политическата стабилност.

"Сега се изисква диалог между държавници, разум, а не популизъм за решения с грижа за хората", обобщи тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Калеко Алеко

преди 2 години

Без изявен държавник като Импексова, шоуто на Каналето няма как да е пълно ... Дамата от с.Крушовица трябвя да партнира и импонира на сестрите Галеви и бойкикевците, че да може представлението на сцени от селски вечеринки, да разгърне целият си творчески капацитет ... !!!

12

Анонимен

преди 2 години

Как *** която няма и 30 години от крушовица открадна техноимпекс?

11

Анонимен

преди 2 години

Вой на корумпирани седесари ... ъъъ.... демек, вой на седесарите срещу очевадните факти и срещу българския народ!!!

fallback