Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ще бъде конструиран кабинет със средносрочен диапазон около конкретни спешни точки, които са част от българския дневен ред. Тази прогноза направи пред БНР преподавателят по политически науки в Нов български университет Ирена Тодорова. Тя обаче е на мнение, че "ИТН са по-скоро непредвидим политически субект".

Тодорова смята, че по-диалогичното поведение на ИТН има временен характер и ще трае вероятно първата седмица от дейността на новия парламент, защото хората около Слави Трифонов не искат "да се превърнат от антисистемни в системни играчи".

Oще по темата

Цялата история на Шоуто на Слави и на самия Слави Трифонов показват негативно отношение към политическите партии въобще, припомни Ирена Тодорова.

"Не си представям те как биха зафункционирали по друг начин, в порядък, който е подчинен на политическа логика, а не на логиката на едно шоу."

Избори 2 в 1 не изглежда да са добър вариант за нито една от политическите партии, още по-малко за гражданите, които са изтощени от пазарлъците в политиката, подчерта преподавателят.

Тодорова открои тревожна по думите й тенденция – че кризата не е на политическото и на институциите, а на представителността.

Според Тодорова у нас има настроения "на безпътица и безнадеждност, че от гражданина и човека нищо не зависи" и, а от друга страна липсва вяра в тези, които  избирателят "е селектирал да го представляват в Народното събрание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 години

borisov trea parvo da gi proizvede sichkite vatre pojarnikari s markuchi, kaski, pojarogasiteli...ste im e nujno...

12

гост

преди 2 години

Били непредвидими. Що за глупости. ИТН (има такива негодници) ще прави каквото кажат от Сарайте.

11

Слави Kuroglavi

преди 2 години

Трудно му е вече и да се пеняви.

fallback