Снимка: БГНЕС
Нови предсрочни избори не са удачен вариант. Това мнение споделя социалния антрополог Харалан Александров. И нито една партия няма да спечели от това, смята още той. 
 
"Избори след няколко месеца ще хвърлят страната в дълбок хаос. Няма съмнение, че Трифонов им извива ръцете... Очаквам много страсти и драма. Ако искат да оцелеят, разумно е правителството да бъде подкрепено. Другият вариант е тежък за страната", коментира пред БНР Александров. 
 
Според него екипът, който представи Слави Трифонов отговаря на желанията на протестиращите.
 
"Проектокабинетът на Слави Трифонов е еманация на желанията на протеста, сбъдната мечта - списък от красиви, образовани млади хора. Аз виждам списък с имена на хора с експертен профил. Притеснява ме този начин, по който беше представено това правителство", анализира социалният антрополог.
Още по темата
 
Той смята, че ще има недоволни, което е неизбежно и ще е нормалното състояние оттук нататък. Като не изключва да има протести и срещу евентуално правителство на ИТН.
 
"Част от партиите на протеста може да пренесат конфликта към своите предполагаеми партньори. Това, което сплотява носителите на промяната, е дразнещата фигура на Бойко Борисов... Ако ще продължаваме с борбата и противопоставянето, моментът на стабилност започва да се отлага за далечно бъдеще", каза Харалан Александров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase