Снимка: архив, БГНЕС
fallback

„След 2009 година българските избиратели могат да гласуват само по постоянен или по настоящ адрес, ако имат регистриран такъв, различен от постоянния им адрес. Винаги по време на избори е имало препоръки от наша страна, ако се намират в близост до граничен район, да отидат в чужбина и да гласуват”.

Това заяви пред Нова тв Росица Матева, зам.-председател на ЦИК, по повод казуса, че българите, които са на почивка в чужбина, ще могат да упражнят по-лесно правото си на глас, отколкото тези, които са във ваканция в страната.

Oще по темата

По думите й има необходимост от промяна в закона. „Ако желаещите да гласуват на изборите, но са на почивка по същото време, трябва до утре да подадат заявления на съответното място, на което ще пребивават към 11 юли”, подчерта тя.

По отношение на очаквани саботажи в деня на вота, а именно умишлено забавяне на гласуването, тя посочи, че: „Има вече указания, в случай че има тенденциозно забавяне от някои избиратели на гласуването. Ако с машината не се правят поне пет минути някакви действия по гласуването, тя ще спира”, уточни Матева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

" очаквани саботажи в деня на вота, а именно умишлено забавяне на гласуването" . Тази г-жа Матева какъв език използва ? От времето на партизанската борба. Какъв САБОТАЖ ви е в главите? Я, се спрете вече. Разбира се, че ще се забавят възрастните хора. Ще се забавят и *** и баща ти г-жо Матева.

20

един

преди 2 години

Като прочетох заглавието се сетих за един виц дето човек с прорезна рана влиза в поликлиника, влиза в първия видян кабинет и вика: Докторе бързо направи нещо, че ми изтича кръвта.Доктора го погледнал, погледнал часовника и казал - аз съм до 17 часа, а сега е 17,10 ч. и вече не приемам. Замислил се за кратко и бръкнал с пръст в окото на влезлия, който се запревивал от болка, а доктора казал:Отивай в съседния кабинет при очния лекар. Той работи до 17,30.

19

Гумен Смрадеф

преди 2 години

Ще се гласува задължително, ако саботирате гласуването, то тогава Меди Доган ще гласува вместо Вас. Той знае за кого и може да гласува даже и от Луната.

fallback