Снимка: БГНЕС
fallback

Прокурорската колегия реши на днешното си заседание да прекрати процедурата за избор на европейски делегирани прокурори от България. Причината е, че няма друг кандидат, от досегашната процедура, който да е получил шест или повече гласа подкрепа, както е разписано в правилата досега, и съответно от колегията не могат да изпратят веднага нови кандидатури към Европейската прокуратура.

Oще по темата

Членовете на колегията коментираха, че преди да се прекрати процедурата и решението да влезе в сила, не може да започне нова. Те решиха, след като това стане, да обсъдят въпроса дали ще започне нова процедура за подбор на кандидати и налага ли се промяна в правилата за избор.

Европейската прокуратура, която започна работа на 1 юни, отхвърли шест от общо десетте избрани и предложени от България делегирани прокурори. Причината е, че те не отговарят на съответните изисквания.

"Положението в Румъния е същото като в България", заяви Стефан Петров от Прокурорската колегия. Той съобщи, че в Румъния от предложените 15 делегирани прокурори са избрани 6, а за останалите 9 в момента до 27 юни се провежда конкурс по подаване отново на документи, а после предстои избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 2 години

Б.си и излагацията. Няма калинки, не ни ги щат хората, то не е като у нас. Само такива да се назначават. А от професионалистите ги е страх да пратят, да не им изкарат кирливите ризи!

21

Анонимен

преди 2 години

Некадърна работа. Щом техните хора не стават, други няма да има.

20

Анонимен

преди 2 години

Стига с тая Кьовеши от ри години само чета Кьовеши това , Кьовеши онова. Да не мислите че на празни приказки ще ви се вържи . Този казал как чул по телевизията , само ще ви се изсмее.

fallback