Снимка: БГНЕС

Европейската прокуратура е поискала допълнителна информация за част от българските кандидати за европейски делегирани прокурори, съобщиха за БНРот пресцентъра на прокуратурата.

Уточнява се, че все още не е взето решение дали те да бъдат отхвърлени, или не, като се допълва, че въпросът за тяхното назначаване се решава от колегиума на европейската прокуратура с ръководител Лаура Кьовеши.

"Въпросът не стои на дневен ред тази седмица", подчертават от пресцентъра на институцията.

Според публикация на електронното издание "Юрактив", на която се позовават и други медии, Европейската прокуратура е уведомила българското Министерство на правосъдието с писмо, че има забележки по седем от десетте български кандидатури.

Десетте български кандидати бяха избрани на 13 февруари от прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Българските делегирани прокурори ще работят по делата от компетентността на Европейската прокуратура. Това са дела за измами с еврофондове, включително злоупотреби с обществени поръчки.

Коментари Напиши коментар

47

Shark

преди 1 месец

Не "има забележки", няма забележки, те са направо отхвърлени! И правилно! Обвинителите за България не трябва да са българи. Да сложат германци най-добре, да видим как ще ги корумпират!!!!

46

Анонимен

преди 1 месец

Какво не харесват на наш'те калинки и баджанаци?

45

Анонимен

преди 1 месец

Бойко -Мата Хари е в политическа и икономическа изолация ,дори няма политик, който иска да застане до него !?
А пък Гешев фикира той не знае дори къде се намира ,но на него му е простено той е завършил в Благоевград и пелтечи ,като се притесни ?