Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е останала подведена от Татяна Дончева. „Водехме преговори с нея, но тя избра друг път“, каза Нинова по БНТ. „Не се разбрахме“, допълва тя. Исканията на Дончева били несправедливи спрямо другите партньори на левицата.

Oще по темата

„Време е да се избира не толкова с емоция, а с разум, защото е важно какво ще се случи на 11 юли“, призова Нинова. Според нея трябва да се обърне внимание на политиките на партиите и дали те ще могат да ги отстояват. Смятам, че в следващия парламент не може да има правителство без БСП. „Ако партиите на промяната искат да има такава, не може без БСП“, категорична е тя.

Връщането на Жан Виденов в политиката не я притеснява.

„Нека да опита, успех желая на всички в състезанието“, казва тя, но се пита защо именно сега. В нея има съмнения, че се цели да се отцепят част от избирателите на БСП на предстоящите избори. Не знае обаче кой стои зад това.

Категорична е, че БСП не е партия на статуквото, както бе определена в 45-ото НС. „Във всеки сектор мога да посоча каква промяна искаме, която да доведе до сигурност“, казва Нинова.

Все по-малко вероятно е според нея Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ да се върнат в управлението.
„Разграждането на този модел изисква много сериозна промяна. Позволете ми да развенчая твърдението, че това служебно правителство може да работи и след изборите“, казва Нинова. За истинска промяна според нея трябва редовно правителство с 121 депутата мнозинство. Все пак оценява положително работата на служебното правителство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

145

Време за промяна

преди 2 години

След тези избори ИТН, ДБ и ИМВ вече ще трябва да направят правителство. Трети парламентарни избори за една година вече ще му дойдат много на електората. Ще бъде добре за тях да съберат мнозинство, но ако нямат (най-вероятно) ще трябва да поискат подкрепа от БСП. Иначе няма да стане

144

Тикволандия

преди 2 години

Слави и хората край него са автори на две идеи, които много се харесват на бойко и дружинката му: мажоритарна избирателна система и субсидия от един лев. И едното и другото са гаранция за корпоративен вот (всеки олигарх ще си купи гласове) и като резултат - парламент с само с две-три партии, представени в него, едната от които със сигурност ще е ДПС. Ако това безумие се осъществи, нищо добро не ни чака. Това ще бъде и краят на ИТН, но не веднага, за съжаление.

143

ognyanz

преди 2 години

До Анонимен 150: Слави и тези край него искат цялата власт за себе си и затова се обявиха против всички, които са били в НС преди тях. Партии на статуквото, комунист до комуниста (а комунисти в България отдавна няма освен в някой и друг пенсионерски клуб). Трябва им време да се убедят, че електората вече не вярва 100% на "спасители". Минаха си от реда Симеон и Бойко, нека се пробва и Слави докато се убеди, че така няма да стане. Моделът ГЕРБ трябва се разгради, но не от нов спасител като Бойко.

fallback