Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback


Управлява ли еднолично служебният кабинет и какво се случва в службите за сигурност и в държавата?

"Самият президент каза, че носи цялата отговорност за правителството. Президентската институция е тази, която управлява в момента. Логично е правителството да подлежи на парламентарен контрол и тези министри да бъдат избрани от парламента, за да има отчетност и отговорност. Май служебното прави само с организацията на изборите няма да се занимава", заяви Христо Гаджев от ГЕРБ в предаването "Денят ON AIR".

"Върви подмяна на кадри с такива от времето и правителството на Орешарски. Този кабинет може да управлява по-дълго, ако следващият парламент не излъчи правителство. Което ще бъде огромна грешка. Вторият вариант е това правителство да бъде избрано от Народното събрание. Няма да е ясно кой носи политическата отговорност, всичко ще мине в задкулисен план", каза още гостът в студиото на Ганиела Ангелова.

Той допусна, че вероятно от президента или премиера има указания към служебното правителство всеки ден да има някакъв скандал.

Предизвикателствата пред енергетиката ни

Гаджев посочи, че в един момент трябва да трансформираме българската енергетика и да не разчита изобщо на въглища. Но дотогава, по думите му, трябва да съхраним работните места и да защитим "Мариците".

Планът за възстановяване и устойчивост

Президентът Румен Радев обяви, че Европейската комисия има много упреци към българския План за възстановяване и устойчивост, поради което той трябва да се преработи.

"Никой не каза нещо конкретно. Президентът иска да вкара в Плана за възстановяването идеите, които е сложил на масата на своя екип. Нека да видим документите, те са публични. Дали ще загубим, зависи колко време ще се забави", коментира Гаджев пред Bulgaria ON AIR.

Подслушване на политици?

"Имаше същия сценарий 2017 г. лятото. Хубаво е вече да се излезе с факти и доказателства за какво става въпрос. Злоупотребява се с толерантността на обществото да поема тази информация. Ти си министър на вътрешните работи (визира Бойко Рашков - бел. ред.), не може да кажеш А, но да не кажеш Б. Би трябвало да има достъп до класифицирана информация", заяви политикът.

"Прекаляват, говорейки само с манипулиращи изявления, без да дават ясна информация. Получава се алогично, че Борисов слуша всички, но само негови записи публикуват. По абсолютно милиционерски начин злоупотребяват с тази тема, а обществото се побърква. Вече започвам да си мисля, че няма сигнал, а се прави цирк, за да се сменят шефовете на службите", изтъкна Гаджев.

Смяната на шефа на ДАНС

"Казах, че това предстои - смяната на шефовете на службите. За да може да се овладее сектор "Сигурност" и да може да се прехвърли към президентството, а не към Министерския съвет. Върви опит за обезглавяване на службите на сигурност. Самият министър май е обезглавен, като му слушам изявленията. Ще му е от полза да не заплашва толкова и да мисли преди да говори", каза представителят на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

КОНСТАНТИНОВ

преди 2 години

ХРИСТО ,ОКЛУКО ДОЛЕН ГЕРБЕРСКИ, СЛУЖБИТЕ ТРЯБВА ДА СЛУЖАТ ЗА СИГУРНОСТА НА БЪЛГАРТЯ И БЪЛГАРИТЕ ,А НЕ В ИНТЕРЕС НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ БОРИСОВ,ГЕШЕВ,ЦАЦАРОВ,ПЕЕВСКИ И ДОГАН.НЕ НИ ТРЯБВАТ ПАРТИИНИ РЪКОВОДИТЕЛИ ,А БЕЗПАРТИИНИ ЧЕСТНИ И ДОСТОИНИ БЪЛГАРИ.ЦЯЛОТО О.П.Г. ГЕРБ ДА ГЛЕДА ВЛАСТА ПРЕЗ РЕШЕТКИ И КРИВ МАКАРОН.

53

Анонимен

преди 2 години

този господинчо как я мисли, за 12 години са се окопали във власта по всички служби разни верни на Вожда и сега ще ги държат да подкопават самотират новата власт. Слави го каза, изчегъртване требе. Това е лечението. Как се лекува зъб изчегъртва се и се слага пломба иначв требе да се вади.

52

хахахохохаха

преди 2 години

До БГ *** Именно.Още тиквошенко преди 10 години нарече българина калпав матриял,а чехите и словаците ни викат бълхари.И юнаците начело с бибитко и шчембе въйвъйводъ си траят като бити пердразе,а сега на гейберчетата Радев е крив.***.Абе,тоя на снимката какъв е?Църничък,опулен ,***-да не е от Герп?

fallback