Снимка: Bulgaria ON AIR

Всеки скандал за подслушване трябва да бъде проверен, каза пред президентът Румен Радев пред зала България преди тържественото отбелязване на 100 години от създаването на Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров“. 
.
"Въпросът тук е, че същите хора, които организират и провеждат подслушванията, сега трябва да проверяват сами себе си. Оттук е необходимостта от някои неизбежни кадрови промени“, обясни Радев.

Още по темата

Относно коментар на ГЕРБ, че атаките срещу службите са заради разбитата руска шпионска мрежа, Радев каза:

"Къде бяха същите критици, когато тяхното правителство, което отговаряше за организацията и контрола на защита на класифицираната информация допусна не един, а пет български офицери, на които те са издавали допуски за класифицирана информация, да бъдат пробити от чужди служби.

Защо беше мълчанието им за 3 млрд. лева, похарчени от нашите пари за „Турски поток”, които никога няма да си върнем. Къде бяха и защо мълчаха 10 години, в които премиерът Борисов забатачи безнадеждно интерконектора с Гърция и сега нямаме реална диверсификация. Защо мълчаха, когато към тях постъпваше информация за 60 милиона изтеглени кеш от Васил Божков", допълни Румен Радев.

"Миналото лято постави членовете и остриетата на ГЕРБ пред дилема - да спасят себе си и партията, като се разграничат от компрометирания си премиер, или да го бранят с телата си и да пропаднат заедно с него в бездната на неговия морален позор. Те избраха второто", завърши държавният глава.

Относно обвиненията, че служебният кабинет работи като предизборен щаб на президента, Радев коментира:

"Явно е, че подчиняването на институциите и злоупотребата с тях е начин на мислене и действие на предишните управляващи. Служебното правителство има за цел да оздрави институциите, а не да експлоатира насадените от предишните управляващи в тях пороци".

Коментари Напиши коментар

457

Анонимен

преди 7 месеца

ДС управлява България чрез Доган и Пеевски. Борисов е тяхна марионетка. ДАНС е ДС. Прокуратурата е ДС. Крепостта на ДС е ДПС. Годишен оборот на корпорация ДС - около 120 милиарда лева. Годишни кражби на корпорация ДС - около 15 милиарда лева.

456

Путколизец Храбър

преди 7 месеца

Така ще остане МунчоФигурантов в историята

455

Оствка на хунтата!

преди 7 месеца

Долу Гадев!Да живее България!