Снимка: БГНЕС

Служебният премиер Стефан Янев е бил подслушван преди вота на 4 април, заяви пред bTV служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Засегнати политици призоваха за съд и най-тежките наказания, ако това действително е така.

Скандалът с подслушването тръгна от съпредседателя на "Демократична България" Атанас Атанасов, който заяви, че около изборите са подслушвани партийни дейци и водачи на листи.

Вчера прокуратурата съобщи, че започва проверка.

Рашков обясни, че е започнал проверка, защото го е оценил като предизборен ход, но са били дадени прекалено конкретни детайли, за да е само това.

Още по темата
"Проявих интерес, като се срещнах с хора, длъжностни лица, които имат такава информация и биха могли да изсветлят това нещо. Категорични са, че става дума за подслушване на политици от двете прилагащи СРС структури – ДАНС и ДА "Технически операции", посочи Рашков.

"ГЕРБ забравя, че тези държавни структури са на българската държава, те не са собственост на Бойко Борисов и не могат тези структури да се използват в полза на тесни политически цели. За голямо съжаление, тези структури са използвани по този начин дълъг период от време – през всичките мандати, с които те се гордеят и това използване за мен е изключително лош атестат за демократичната ни държава. Тези хора не се свенят от нищо, тези хора не се свенят от видеоклипове, в които ги показват как спят до милиони", добави той и предположи, че скандалът ще отекне и извън страната.

Рашков не разкри дали има подслушвани служители от МВР, допълни, че очаква да се извърши проверка от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства по случая.

Коментари Напиши коментар

332

бивш радист

преди 7 месеца

Обзалагам се,че подслушването в днешно време не е само държавно дело.Другото на което мога да се обзаложа е,че ако искаш да разберат,че си подслушвал,ще оставиш следи,ако ли не искаш никой няма и да разбере.Ако днес бях бандит никога не бих плащал на полицаите-далеч по евтино би било да разбера къде са в момнента и какво говорят!Техниката днес предоставя несравними възможности!

331

ЗСРС

преди 7 месеца

Поредното внушение и манипулация. Жалко, че се прави от хора, които са заемали ръководни постове в МВР и Националното следствие. Всеки малко по-грамотен човек ще си отвори Закона за СРС и ще прочете, че технически експлоатацията на СРС се осъществява от ДАТО и ДАНС. ГДБОП и Вътрешна сигурност могат да бъдат заявители, но нямат техническа възможност да подслушват когото и да било. На следващо място това, че някой е политик означава, че е чист, като сълза ли? Точно обратното е!

330

Анонимен

преди 7 месеца

Едни комунисти клепат други комунисти. Който и да възседне управлението едно ще бъде със сигурност-комунистическа закалка като бате Боцко "антикомуниста".