Снимка: БГНЕС
"Подслушването на политици е много притеснително. В последните години в Западна Европа не съм чувал подобни страшни неща. Проверките трябва да се извършат по максимално бърз начин и да разберем дали наистина това се е случило. Според мен подобни властови подходи в днешно време са доста неприемливи". 
 
Това заяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов в ефира на Нова тв.
 
Той каза още, че няма информация дали е бил подслушван, но се надява да не е. Пеканов добави, че в последната година интензивно следи процеса по изготвянето на Плана за възстановяване. Той е на мнение, че в началото той не е създаден оптимално.
Още по темата
 
"Имаме много проекти, които са свързани в една комбинация. Смятам, че липсва макромислене. Проблемът е, че не можем да започнем отначало, тъй като искаме в краткосрочен план да получим част от тези средства. Търсим баланс между това да спасим Плана и да го направим по-добър, за да изчерпаме потенциала на тези допълнителни средства, а не просто да сме ги усвоили. От друга страна искаме това да се случи в много кратък срок. Именно оттук много динамично вървят срещи в последните дни. Говоря си със социалните партньори, водя неформални дискусии със службите на ЕК. Проблемът е, че от тях все още има критики към Плана", разказа Пеканов.
 
По неговите думи сред проблемите, които от Еврокомисията посочват, е липсата на амбиция. Сферата на енергетиката и социалната сфера не са достатъчно силно включени в Плана, а експертите работят именно в тази посока. Желанието на служебния кабинет е да успеят да предадат Плана навреме. 
 
"Вървят много дискусии. Има и техническа част по тях. Ние наследихме едно домашно, което трябва да бъде довършено, и в същото време успоредно да направим някакво подобрение в кратките срокове, които има служебният кабинет", добави вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase